SCRIPT SCHRIJVEN

Het script is de fundering voor elke animatie video.

STAPPEN WERKWIJZE

Het is inmiddels bekend dat een animatie video vele voordelen biedt voor interne communicatie, sales, marketing en educatie. Het script is daarbij erg belangrijk. Het vertelt de boodschap die je wilt overbrengen naar je doelgroep op een zo'n effectief mogelijke manier. De boodschap moet helder zijn voordat je verder kan met de volgende stappen. 

Er zijn een aantal punten die van belang zijn bij het schrijven van een script. Deze punten zullen er voor zorgen dat je met je script een optimaal resultaat kan behalen. 

Kort en krachtig

Animatie videos zijn gemaakt om op een korte maar krachtige manier een boodschap over te brengen aan een specifieke doelgroep. Dit is wat een animatie video zo bijzonder maakt. Kies daarom niet voor lange zinnen en vaktaal, maar houd je boodschap kort en duidelijk zodat jouw doelgroep het begrijpt. De kunst is om woorden weg te laten en je boodschap in ongeveer 150 woorden te vertellen.

Humor, origineel en verrassend 

Deze factoren maken een animatie video pakkend en zorgen dat hij blijft hangen. Wij zijn daarom continue opzoek naar een creatieve manier van schrijven om de doelgroep aan te spreken. Zo wordt je verhaal een succes.

Eerlijk overtuigen

Gebruik je tijd efficiënt want een animatie video is kort. Vertel de klant wat jij hen kan bieden maar beloof geen dingen die je niet waar kan maken. Blijf geloofwaardig.

Gevoel

Het is belangrijk om een bepaalde emotie over te brengen naar de kijker. Mensen nemen vaak beslissingen op basis van gevoel. Daarom is een script waar ingespeeld wordt op onbewuste emoties effectief om de kijker te overtuigen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan