ILLUSTREREN

De schetsen gaan we nu in een maatwerk animatiestijl uitwerken.

STAPPEN WERKWIJZE

Wat is de perfecte animatiestijl voor jullie bedrijf? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Wordt jullie doelgroep aangesproken door een zakelijke stijl of kan het met een vleugje humor? Bovendien is het belangrijk dat de stijl aansluit bij de merkwaarden en de kleuren van je bedrijf.

De stijl hangt ook af van je product of dienst die je door middel van de animatie video op de markt brengt. Bedenk wat voor soort gevoel je wilt overbrengen naar de kijker en pas daar de stijl op aan.

Karakter- of infographicstijl?

In een animatie video kan je zowel gebruik maken van personages als iconen. Personages maken een animatie meer levend en de kijker kan zich hiermee identificeren. Iconen zijn daarentegen sneller te animeren dan wanneer je een personage moet laten bewegen. Beide bieden vele mogelijkheden voor jouw animatie video. 

Huisstijl in animatie

Je kunt er voor kiezen om de stijl van de animatie aan te passen aan de huisstijl van je product of bedrijf. Hiermee vergroot je de herkenbaarheid van de video en past de video ook nog bij de identiteit van je merk. 

Emoties

Een animatie video roept vaak een bepaalde emotie op. Bepaalde kleuren hebben een grote invloed op hoe je je als kijker voelt wanneer je naar de video kijkt. Kies je bijvoorbeeld voor een kleurrijke animatie, dan straalt dit vrolijkheid en warmte uit. Maar kies je voor een strakke stijl, dan geeft dit vaak een zakelijke of professionele uitstraling. 

 

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan