Wat is de beste voice-over voor een explanimation?

microfoon in studio voor voice-over

Wat is de beste stem voor explanimation?

Explanimation is uitleg. Om uit te leggen is een stem erg handig, maar welke stem is de beste? Hoe kies je de beste voice-over voor een explanimation? In dit korte artikel proberen we een antwoord te vinden op deze twee vragen.

De beste voice-over voor explanimation

Een explanimation inspreken vereist een speciaal talent. Veel mensen kunnen al niet interessant voorlezen, laat staan een lastig onderwerp uitleggen. Daarnaast moet een stemacteur klinken als een expert, ookal heeft deze geen echt verstand van het onderwerp. Verder zijn zaken zoals geslacht, accent en leeftijd ook van belang. Zo worden stemmen van mannen van middelbare leeftijd zonder sterk accent veel gebruikt voor reclames voor geneesmiddelen. Dit is omdat mensen deze stem vaak associëren met artsen. Vrouwen worden echter vaak gebruikt als ‘de beste vriendin’ die een product aanraadt aan de vrouwelijke kijker.

Een stem kiezen

Nu we weten waar we naar zoeken, komen we bij de volgende vraag: hoe vind en kies je een stem voor explanimation? Eerst moet er besloten worden welke rol de stemacteur gaat spelen in de explanimation. Wordt het een verteller? Een vriend of vriendin? Een oudere mentor? Of toch een kind? Als deze keus is gemaakt, moeten we kijken welke acteur hier het beste bij past. Wordt dit een man of een vrouw? Welke leeftijd, accent en achtergrond moet deze hebben? En wordt het een bekend persoon, of een anoniem iemand die een rol speelt? Voordat iemand voor de explanimation wordt gekozen, is het bovendien belangrijk dat er naar eerder werk geluisterd wordt, referenties worden ingewonnen en de kennis en vaardigheid van de stemacteur wordt getest. Dit laatste kan bijvoorbeeld gedaan worden door om tips of eigen inbreng te vragen. Ook moet kritisch bekeken worden of de stem bij de doelgroep past.

Met deze tips wordt het mogelijk om de beste stem te kiezen voor elke explanimation. Wij helpen je hier graag bij. Neem contact op.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan