De sfeer van Italië: Animatie video voor Vai Vai Vespa

man op vespa en italië animatie

Het project

Vai Vai Vespa is een retail concept waarbij fun, food, fashion en mobiliteit samen komen. Centraal thema binnen het concept is ‘la dolce vita’, de bekende typering van de Italiaanse lifestyle. De Vai Vai Vespa store is een combinatie van een eigentijdse Italiaanse urban espresso- en paninibar en tegelijkertijd een Vespa originele scooters en accessoires boutique. Om de eerste Vai Vai Vespa vestiging in Rotterdam te kunnen openen was er geld nodig, vandaar dat ze zijn gestart met een crowdfund campagne. De animatie video voor Vai Vai Vespa was leidend in de campagne en is gebruikt als video pitch.

Doel

Het doel van de animatievideo voor Vai Vai Vespa is om op een leuke manier de kijker enthousiast te maken over het concept en ze te overtuigen dat dit concept toekomst heeft. Uiteindelijk is de video ook bedoelt om investeerders over de streep te trekken, en deel te nemen aan het crowdfund project. Dit betekent dat de video duidelijke informatie moest bevatten, maar zeker ook een zeker gevoel van vrolijkheid en positiviteit zou opwekken.

Stap 1: Script

We starten met het opstellen van een script, waarmee we in korte tijd de belangrijkste informatie vertellen en waarmee we de kijker geboeid houden tijdens het kijken. Het belangrijkste is dat het script een goedlopende, vlotte tekst is, wat optimaal kan worden ingesproken.

Stap 2: Scenario

In het scenario beschrijven we per scene, wat we gaan zien in de video. Het is belangrijk dat het scenario goed aansluit bij het script, het een moet het ander versterken. Samen met de klant hebben wij het scenario geoptimaliseerd, zodat we alle ideeën konden meenemen en uiteindelijk tot een strak scenario zijn gekomen.

Stap 3: Storyboard in schets

Vervolgens zijn we gestart met schetsen. Dit storyboard laat in potloodschets, scene voor scene, zien wat we in het scenario bedacht hebben. Met de schetsen kunnen we de ideeën visualiseren om er zeker van te zijn dat we op een lijn zitten met Vai Vai Vespa. Uiteraard geven wij de klant de gelegenheid feedback te geven bij iedere stap in de ontwikkeling van de animatievideo, dus ook bij de schetsen.

Stap 4: Storyboard in kleur en stijl

Het storyboard in kleur zal worden ontwikkeld in de door de klant gekozen stijl. Dit is de stijl zoals deze ook in de uiteindelijke video zichtbaar is, alleen nog zonder beweging en geluid. De klant heeft de keuze uit veel verschillende stijlen, waardoor we zeker weten dat de stijl goed aansluit bij de wensen van de klant. Vai Vai Vespa koos voor een kleurrijke, speelse stijl, waarbij de karakters duidelijk herkenbaar zijn.

Stap 5: Voice-over

De voice-over moet vlot spreken, maar wel helder en duidelijk de boodschap overbrengen. Er werd gekozen voor een enthousiaste vrouwenstem als voice-over. De voice-over en de beelden sluiten erg goed bij elkaar aan, waardoor de video een eenheid vormt en de boodschap nog eens extra versterkt wordt.

Stap 6: Video ontwikkeling

Het is tijd om de uiteindelijke video te gaan ontwikkelen. Er komt nu beweging, geluid en muziek in, het storyboard begint echt te leven. Vai Vai Vespa was erg blij met het eindresultaat. Zij kunnen de video inzetten als video pitch ter ondersteuning van hun crowdfund project.

Bekijk de video:

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan