Animatie video voor Leefbaar Rotterdam over Skaeve Huse

Leefbaar Rotterdam animatie video skaeve huse

Het project

Om extreme woonoverlast tegen te gaan worden in Rotterdam Skaeve Huse gebouwd. Skaeve Huse is een woonvorm bedoeld voor woonoverlastgevers. Het is het uiterste middel wanneer geen andere aanpak van een overlastgever helpt. Zo gaat Rotterdam ernstige woonoverlast tegen en zorgt dat de rust in woonwijken terugkeert. Om dit concept duidelijk uit te leggen hebben zij gekozen voor een animatie video.

Doel

Leefbaar Rotterdam wilt de gemeente ervan op de hoogte stellen dat er wat gedaan wordt aan de woonoverlast in de gemeente Rotterdam. Ze hadden beloofd hier hard tegen op te treden en lossen die belofte hierbij ook in. De video is bedoelt om op een duidelijke, heldere wijze het concept van Schaeve Huse uit te leggen. De video moet bewoners informeren, en overlastgevers waarschuwen voor de gevolgen van het vertonen van onacceptabel gedrag. Wethouder Joost Eerdmans (veiligheid & handhaving) presenteerde de animatie video om de aanpak te verduidelijken.

Stap 1: Script

We beginnen met het opstellen van een script, waarmee we in korte tijd de belangrijkste informatie vertellen en waarmee we de kijker geboeid houden tijdens het kijken. Het belangrijkste is dat het script een goedlopende, vlotte tekst is, wat optimaal kan worden ingesproken.

Stap 2: Scenario

In het scenario beschrijven we per scene, wat we gaan zien in de video. Het is belangrijk dat het scenario goed aansluit bij het script, het een moet het ander versterken. Samen met Leefbaar Rotterdam hebben wij het scenario geoptimaliseerd, zodat we alle ideeën konden meenemen om zo tot een strak scenario te komen.

Stap 3: Storyboard in schets

Vervolgens zijn we gestart met schetsen. Dit storyboard laat in potloodschets, scene voor scene, zien wat we in het scenario bedacht hebben. Met de schetsen kunnen we de ideeën visualiseren om er zeker van te zijn dat we op een lijn zitten met Leefbaar Rotterdam. Uiteraard geven wij de klant de gelegenheid feedback te geven bij iedere stap in de ontwikkeling van de animatievideo, dus ook bij de schetsen. Onderstaand een aantal van de schetsen van de video:

Stap 4: Storyboard in kleur en stijl

Het storyboard in kleur zal worden ontwikkeld in de door de klant gekozen stijl. Dit is de stijl zoals deze ook in de uiteindelijke video zichtbaar is, alleen nog zonder beweging en geluid. De klant heeft de keuze uit veel verschillende stijlen, waardoor we zeker weten dat de stijl goed aansluit bij de wensen van de klant. Onderstaand een deel van het storyboard in kleur en stijl:

Stap 5: Voice-over

De voice-over moet vlot spreken, maar wel helder en duidelijk de boodschap overbrengen. Er werd gekozen voor een helder sprekende mannenstem voor de animatie video van Leefbaar Rotterdam. De voice-over en de beelden sluiten goed op elkaar aan, waardoor de video een eenheid vormt en de boodschap nog eens extra versterkt wordt.

Stap 6: Video ontwikkeling

Het is tijd om de uiteindelijke video te gaan ontwikkelen. Er komt nu beweging, geluid en muziek in, het storyboard begint echt te leven. Leefbaar Rotterdam is erg positief over het resultaat van de video, en hij staat nu op de homepage van de website van Leefbaar Rotterdam.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan