Hoe kwam de Recypack animatie video tot stand?

Racypack animatie lopende band

Recypack is dagelijks bezig met het bedenken, ontwikkelen en verbeteren van slimmere en duurzamere verpakkingen en verpakkingsoplossingen. Het draait bij Recypack om de klant. Om die reden hebben zij hun assortiment flink uitgebreid met producten die direct een voordeel opleveren, maar ook sustainable zijn. Hoogstwaarschijnlijk zal Recypack al in 2017 geheel CO2-neutraal zijn. Ook gaan ze volledig elektrisch rijden. Ze doen alles om de verpakkingswereld milieuvriendelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Om dit alles uit te leggen hebben zij gekozen voor een animatie video, die ze kunnen laten zien tijdens klant gesprekken of presentaties.

De ontwikkeling

Recypack had een duidelijk beeld van wat ze wilden laten zien in de video. We zijn gestart met het opstellen van een script, na heen en weer brainstormen kwamen we tot een mooi script waarin we de boodschap duidelijk geformuleerd hadden. Het belangrijkste is dat het script een goedlopende, vlotte tekst is, wat optimaal kan worden ingesproken.

In het scenario beschrijven we per scene, wat we gaan zien in de video. Het is belangrijk dat het scenario goed aansluit bij het script, het een moet het ander versterken. Samen met de klant hebben wij het scenario geoptimaliseerd, zodat we alle ideeën konden meenemen en uiteindelijk tot een strak scenario zijn gekomen.Vervolgens zijn we gestart met schetsen. Dit storyboard laat in potloodschets, scene voor scene, zien wat we in het scenario bedacht hebben. Met de schetsen kunnen we de ideeën visualiseren om er zeker van te zijn dat we op een lijn zitten met Recypack.

Het storyboard in kleur zal worden ontwikkeld in de door de klant gekozen stijl. Dit is de stijl zoals deze ook in de uiteindelijke video zichtbaar is, alleen nog zonder beweging en geluid. De klant heeft de keuze uit veel verschillende stijlen, waardoor we zeker weten dat de stijl goed aansluit bij de wensen van de klant.

Recypack heeft een rustig duidelijk sprekende mannenstem als voice-over gekozen. De voice-over en de beelden sluiten erg goed bij elkaar aan, waardoor de video een eenheid vormt en de boodschap nog eens extra versterkt wordt. Het is tijd om de uiteindelijke video te gaan ontwikkelen. Er komt nu beweging, geluid en muziek in, het storyboard begint echt te leven. Recypack was erg blij met het eindresultaat, en we gaan de video in meerdere talen produceren. Geïnteresseerd in in de ontwikkeling van een animatie, neem vandaag nog contact op met Animotus!

 

10/10 - (1 stemmen)

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan