Het succes achter de animatie video voor Passioned

Raketlancering animatie

Het project

Passionned Group is dé specialist in het ontwerpen en implementeren van intelligente organisaties. Zo bieden zij bestuurders, managers en consultants bewezen oplossingen om tot een intelligente organisatie te komen. Hun missie is om alle organisaties slimmer te laten werken. 

Doel

De animatievideo voor Passioned laat zien dat intelligentie van een organisatie niet simpelweg een optelsom van de intelligentie van medewerkers is. De uitdaging ligt er juist in de organisatie zelf intelligenter te maken en slimmer te laten werken, door het creëren van een beter samenwerkend collectief van denk- en doevermogen. Om dit uit te leggen hebben zij gekomen voor een animatievideo.

Stap 1: Script

We starten met het opstellen van een script, waarmee we in korte tijd de belangrijkste informatie vertellen en waarmee we de kijker geboeid houden tijdens het kijken. Het belangrijkste is dat het script een goedlopende, vlotte tekst is, wat optimaal kan worden ingesproken.

Stap 2: Scenario

In het scenario beschrijven we per scene, wat we gaan zien in de video. Het is belangrijk dat het scenario goed aansluit bij het script, het een moet het ander versterken. Samen met de klant hebben wij het scenario geoptimaliseerd, zodat we alle ideeën konden meenemen en uiteindelijk tot een strak scenario zijn gekomen.

Stap 3: Storyboard in schets

Vervolgens zijn we gestart met schetsen. Dit storyboard laat in potloodschets, scene voor scene, zien wat we in het scenario bedacht hebben. Met de schetsen kunnen we de ideeën visualiseren om er zeker van te zijn dat we op een lijn zitten met Passionned Group. Uiteraard geven wij de klant de gelegenheid feedback te geven bij iedere stap in de ontwikkeling van de animatievideo, dus ook bij de schetsen. Onderstaand een aantal van de schetsen van de video:

Stap 4: Storyboard in kleur en stijl

Het storyboard in kleur zal worden ontwikkeld in de door de klant gekozen stijl. Dit is de stijl zoals deze ook in de uiteindelijke video zichtbaar is, alleen nog zonder beweging en geluid. De klant heeft de keuze uit veel verschillende stijlen, waardoor we zeker weten dat de stijl goed aansluit bij de wensen van de klant. Passionned Group koos voor een kleurrijke, speelse stijl, waarbij de karakters duidelijk herkenbaar zijn. Onderstaand zie je een deel van het storyboard in kleur en stijl:

 

Stap 5: Voice-over

De voice-over moet vlot spreken, maar wel helder en duidelijk de boodschap overbrengen. Er werd gekozen voor een enthousiaste vrouwenstem als voice-over. De voice-over en de beelden sluiten erg goed bij elkaar aan, waardoor de video een eenheid vormt en de boodschap nog eens extra versterkt wordt.

Stap 6: Video ontwikkeling

Het is tijd om de uiteindelijke video te gaan ontwikkelen. Er komt nu beweging, geluid en muziek in, het storyboard begint echt te leven. Passionned Group was erg blij met het eindresultaat.

Ook geïnteresseerd in de ontwikkeling van een explanimation video? Neem contact op met Animotus.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan