3D animatie over de PipeLife Zakkende Grond Constructie

3D animatievideo montage ZGC

Op veel plaatsten in Nederland vindt lokale bodemdaling plaats. Hierdoor kan er leidingbreuk ontstaan in de ondergrondse pijpleidingen. Pipelife, producent van kunststof leidingsystemen, heeft een oplossing ontworpen voor dit probleem: de Zakkende Grond Constructie (ZGC). Om goed uit te leggen hoe deze constructie geïnstalleerd moet worden maakten wij een 3D uitleganimatie op basis van het montagevoorschrift. Lees hier hoe de video tot stand is gekomen en bekijk het eindresultaat.

Script en scenario

Om het montagevoorschrift zo duidelijk mogelijk over te brengen in de video, hebben we eerst een script geschreven. Het script is de tekst die de voice-over inspreekt. Omdat het gaat om een uitleganimatie, staat het zo duidelijk mogelijk en in begrijpelijke taal overbrengen van de boodschap centraal. De schriftelijke montagehandleiding van de ZGC was daarom de basis voor het script. We hebben voor alle elementen van de zakkende grondconstructie zo specifiek mogelijk uitgelegd hoe ze gemonteerd dienen te worden.

Vanuit het script hebben we vervolgens het scenario geschreven. Het scenario beschrijft het beeld dat we in de video gaan zien. Allereerst brengen we het model van de ZGC zo gedetailleerd mogelijk in beeld. De bewegingen laten zien hoe de ZGC werkt. Vanuit dat beeld gaan we over op een zo gedetailleerd mogelijk beeld van het installatieproces, waarbij alle stappen van de montage worden doorlopen.

    

Visualiseren

Om de beelden zo gedetailleerd mogelijk te visualiseren zijn de beelden ontworpen aan de hand van foto’s van de installatie. Omdat het belangrijk was dat de video duidelijk overbrengt hoe de ZGC geïnstalleerd moet worden, is er gekozen voor 3D-visualisatie omdat dit een realistisch en natuurgetrouw beeld geeft. Bekijk hieronder hoe vanuit een foto een gedetailleerd 3D beeld is ontwikkeld.

   

Voice-over

Na het schrijven van het script en scenario en het visualiseren van de beelden is er gekeken naar welke voice-over geschikt is om de instructie in te spreken. Het script wordt door een duidelijke Nederlandse mannenstem ingesproken. De stem spreekt op een rustige en neutrale toon, om zo de installatie op een zo duidelijk mogelijke manier over te brengen.

Animeren

De laatste stap is het animeren van de beelden. In deze stap zijn de beelden bewegend gemaakt en is de voice-over toegevoegd. Het bewegende beeld en de voice-over zijn nu één geheel en ondersteunen elkaar. Het resultaat is een korte heldere video die de kijker duidelijk instrueert over de montage van de Pipelife Zakkende Grond Constructie.

Bekijk hier de video:

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een 3D uitleganimatie? Neem contact met ons op! 

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan