Wij ontwikkelden een animatie video voor 112bhv

112bhv animatie noodgevallen

Het project

De animatie video voor 112bhv heeft als doel om bedrijven en managers te informeren over BHV en RI&E plannen. De boetes kunnen namelijk hoog oplopen wanneer dit niet goed is geregeld. Met behulp van 112bhv zorgt u ervoor dat alles goed is geregeld binnen uw bedrijf. 

Stap 1: Script

We starten met het opstellen van een script, waarmee we in korte tijd de belangrijkste informatie vertellen en waarmee we de kijker geboeid houden tijdens het kijken. Het belangrijkste is dat het script een goedlopende, vlotte tekst is, wat optimaal kan worden ingesproken. Onderstaand vind je het script:

*Script*

Stap 2: Scenario

In het scenario beschrijven we per scene, wat we gaan zien in de video. Het is belangrijk dat het scenario goed aansluit bij het script, het een moet het ander versterken. Samen met de klant hebben wij het scenario geoptimaliseerd, zodat we alle ideeën konden meenemen en uiteindelijk tot een strak scenario zijn gekomen.

Stap 3: Storyboard in schets

Vervolgens zijn we gestart met schetsen. Dit storyboard laat in potloodschets, scene voor scene, zien wat we in het scenario bedacht hebben. Met de schetsen kunnen we de ideeën visualiseren om er zeker van te zijn dat we op een lijn zitten met 112bhv. Uiteraard geven wij de klant de gelegenheid feedback te geven bij iedere stap in de ontwikkeling van de animatievideo, dus ook bij de schetsen. Onderstaand een aantal van de schetsen van de video:

*Schetsen*

Stap 4: Storyboard in kleur en stijl

Het storyboard in kleur zal worden ontwikkeld in de door de klant gekozen stijl. Dit is de stijl zoals deze ook in de uiteindelijke video zichtbaar is, alleen nog zonder beweging en geluid. De klant heeft de keuze uit veel verschillende stijlen, waardoor we zeker weten dat de stijl goed aansluit bij de wensen van de klant. Onderstaand een deel van het storyboard in kleur en stijl:

*Storyboard*

Stap 5: Voice-over

De voice-over moet vlot spreken, maar wel helder en duidelijk de boodschap overbrengen. Er werd gekozen voor een rustige mannenstem voor de explanimation van 112bhv. De voice-over en de beelden sluiten goed op elkaar aan, waardoor de video een eenheid vormt en de boodschap nog eens extra versterkt wordt.

Stap 6: Video ontwikkeling

Het is tijd om de uiteindelijke video te gaan ontwikkelen. Er komt nu beweging, geluid en muziek in, het storyboard begint echt te leven. 112bhv is erg positief over het resultaat van de video, en zet de video nu voornamelijk online in. Zo is de video bijvoorbeeld te bekijken op hun website.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan