Mtel animatie video over optimale bereikbaarheid

Mtel animatie video gesprek aan bureau

Het project

Doordat Mtel een koppeling maakt met het rooster van de medewerkers binnen het planningspakket, hoeven medewerkers niet meer na te denken over de individuele bereikbaarheid. Op het moment dat een cliënt het telefoonnummer van het mobiele wijkteam belt, wordt er op basis van het tijdstip automatisch doorgeschakeld naar het juiste mobiele toestel van de betreffende medewerker.

Doel

Deze slimme oplossing biedt optimaal inzicht in de telefonische bereikbaarheid. Het doel van de animatievideo is de verbeterde klantervaring van de cliënten van de thuiszorg.

Stap 1: Script

We starten met het opstellen van een script, waarmee we in korte tijd de belangrijkste informatie vertellen en waarmee we de kijker geboeid houden tijdens het kijken. Het belangrijkste is dat het script een goedlopende, vlotte tekst is, wat optimaal kan worden ingesproken.

Stap 2: Scenario

In het scenario beschrijven we per scene, wat we gaan zien in de video. Het is belangrijk dat het scenario goed aansluit bij het script, het een moet het ander versterken. Samen met de klant hebben wij het scenario geoptimaliseerd, zodat we alle ideeën konden meenemen en uiteindelijk tot een strak scenario zijn gekomen.

Stap 3: Storyboard in schets

Vervolgens zijn we gestart met schetsen. Dit storyboard laat in potloodschets, scene voor scene, zien wat we in het scenario bedacht hebben. Met de schetsen kunnen we de ideeën visualiseren om er zeker van te zijn dat we op een lijn zitten met Mtel. Uiteraard geven wij de klant de gelegenheid feedback te geven bij iedere stap in de ontwikkeling van de animatievideo, dus ook bij de schetsen.

Stap 4: Storyboard in kleur en stijl

Het storyboard in kleur zal worden ontwikkeld in de door de klant gekozen stijl. Dit is de stijl zoals deze ook in de uiteindelijke video zichtbaar is, alleen nog zonder beweging en geluid. De klant heeft de keuze uit veel verschillende stijlen, waardoor we zeker weten dat de stijl goed aansluit bij de wensen van de klant. Mtel koos voor een kleurrijke, speelse stijl, waarbij de karakters duidelijk herkenbaar zijn.

Stap 5: Voice-over

De voice-over moet vlot spreken, maar wel helder en duidelijk de boodschap overbrengen. Er werd gekozen voor een enthousiaste vrouwenstem als voice-over. De voice-over en de beelden sluiten erg goed bij elkaar aan, waardoor de video een eenheid vormt en de boodschap nog eens extra versterkt wordt.

Stap 6: Video ontwikkeling

Het is tijd om de uiteindelijke video te gaan ontwikkelen. Er komt nu beweging, geluid en muziek in, het storyboard begint echt te leven. Mtel was erg blij met het eindresultaat. Zij kunnen de video zoals online als offline inzetten.

 

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan