Animatie video voor Goeree-Overflakkee over het eiland

animatie promotie Goeree-Overflakkee

Het project

Goeree-Overflakkee is koploper in duurzame energiewinning en besparing. Ze willen voorop blijven lopen en innovatief blijven. Ze vinden het erg belangrijk om nieuwe initiatieven te toetsen aan de eilandvisie. Deze visie bestaat uit 6 kernwaarden. Wanneer aan deze 6 kernwaarden voldaan is, kan er worden besloten het voorstel door te voeren.

Doel

De gemeente Goeree Overflakkee wil inwoners en bedrijven kennis laten maken met de 6 kernwaarden die staan voor de eilandvisie van Goeree Overflakkee. De video moet bewoners informeren over wat er gebeurd wanneer er een dergelijk voorstel of initiatief wordt ingediend. De 6 kernwaarden gelden als leidraad en worden uiteengezet in de video.

Stap 1: Script

We beginnen met het opstellen van een script, waarmee we in korte tijd de belangrijkste informatie vertellen en waarmee we de kijker geboeid houden tijdens het kijken. Het belangrijkste is dat het script een goedlopende, vlotte tekst is, wat optimaal kan worden ingesproken.

Stap 2: Scenario

In het scenario beschrijven we per scene, wat we gaan zien in de video. Het is belangrijk dat het scenario goed aansluit bij het script, het een moet het ander versterken. Samen met Goeree Overflakkee hebben wij het scenario geoptimaliseerd, zodat we alle ideeën konden meenemen om zo tot een strak scenario te komen.

Stap 3: Storyboard in schets

Vervolgens zijn we gestart met schetsen. Dit storyboard laat in potloodschets, scene voor scene, zien wat we in het scenario bedacht hebben. Met de schetsen kunnen we de ideeën visualiseren om er zeker van te zijn dat we op een lijn zitten met Goeree Overflakkee. Uiteraard geven wij de klant de gelegenheid feedback te geven bij iedere stap in de ontwikkeling van de animatievideo, dus ook bij de schetsen.

Stap 4: Storyboard in kleur en stijl

Het storyboard in kleur zal worden ontwikkeld in de door de klant gekozen stijl. Dit is de stijl zoals deze ook in de uiteindelijke video zichtbaar is, alleen nog zonder beweging en geluid. De klant heeft de keuze uit veel verschillende stijlen, waardoor we zeker weten dat de stijl goed aansluit bij de wensen van de klant.

Stap 5: Voice-over

De voice-over moet vlot spreken, maar wel helder en duidelijk de boodschap overbrengen. Er werd gekozen voor een helder sprekende mannenstem voor de animatie video van Goeree Overflakkee. De voice-over en de beelden sluiten goed op elkaar aan, waardoor de video een eenheid vormt en de boodschap nog eens extra versterkt wordt.

Stap 6: Video ontwikkeling

Het is tijd om de uiteindelijke video te gaan ontwikkelen. Er komt nu beweging, geluid en muziek in, het storyboard begint echt te leven. Goeree Overflakkee is erg positief over het resultaat van de video. Zij kunnen de video zowel offline als online inzetten. Bekijk de video hier:

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan