Wij maakten een explanimation voor de FNV

FNV animatie Nederland

De FNV   is de grootste vakbond van Nederland. De FNV komt op voor de belangen op het gebied van werk en inkomen. Al 1,1 miljoen mensen zijn lid, van scholier tot gepensioneerde. Zij zijn actief in verschillende sectoren. De FNV onderhandelt over arbeidsvoorwaarden in meer dan 1000 cao’s.

Het concept

FNV pleit voor de vernieuwing van de A1 regeling. De A1-regeling beschermt de opbouw van WW en pensioen van werknemers die tijdelijk gedetacheerd worden naar een andere lidstaat. In Nederland werken meer dan 100.000 werknemers via de A1-regeling. Volgens de FNV is de A1 is een snelweg naar slechtere arbeidsvoorwaarden, een slechter sociaal stelsel, maar vooral naar een enorme verdringing van de werkgelegenheid. Misbruik van deze ouderwetse regeling leidt volgens hen tot concurrentievervalsing en de vernietiging van echte banen. Gelijke loonkosten per werkland zijn essentieel om draagvlak voor Europa te behouden, zo stelt de FNV.

De animatie

Om uitleg te geven en hun standpunt te verduidelijken over de A1-regeling, mogen wij een explanimation voor de FNV creëren. Deze explanimation zal breed inzetbaar zijn, zowel in de politiek als voor de werknemers zelf. Nadat ons verdiept te hebben in de A1-regeling en alle belangrijke aspecten, zijn we gestart met het opstellen van het script. De FNV had aangegeven welke aspecten ze graag zouden willen terugzien in de video. Ook zal de video een verduidelijkend voorbeeld bevatten, zodat de praktijk ook in beeld wordt gebracht. Dit voorbeeld zal gaan over Janek uit Polen en de Nederlandse Jan. De verschillen tussen hen qua loonbelasting en werkgeverspremies, veroorzaakt door de A1-regeling, zijn aanzienlijk.

In overleg met de FNV zullen wij starten met het creëren van het storyboard in schets en vervolgens in kleur en stijl. Wanneer zij een passende voice-over hebben gekozen gaan we van start met de uiteindelijke ontwikkeling van de video. Wij vinden het een uitdagende opdracht, maar zijn er zeker van dat we een duidelijke, mooie explanimation gaan ontwikkelen voor FNV. Geïnteresseerd in in de ontwikkeling van een explanimation, neem vandaag nog contact op met Animotus!

10/10 - (1 stemmen)

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan