Animatie video voor EasySwim over de EasySwim-methode

Kinderen in het zwembad EasySwim

Het project

EasySwim staat voor een verrijking van de zwemervaring, voor iedereen. Het kind staat centraal in deze zwemmethode en de lessen zijn op gebaseerd op plezier en veiligheid. EasySwim is volledig afgestemd op zowel de motorische als pedagogische ontwikkeling van jonge kinderen. Steeds meer kinderen, ouders en zwembaden maken met plezier en succes gebruik van de EasySwim-methode.

Doel

Het doel van de animatievideo voor EasySwim is om ouders en kinderen op een leuke manier te informeren en enthousiast te maken over de EasySwim zwemmethode. Ook zal de video gebruikt worden om zwembaden te informeren over deze unieke methode, zodat zij overtuigd raken over te stappen op EasySwim.

Stap 1: Script

We zijn gestart met het opstellen van een script, waarmee we in korte tijd de belangrijkste informatie vertellen en waarmee we de kijker geboeid houden tijdens het kijken. In dit geval kwam EasySwim met een opzet van het script. Wij hebben met kleine aanpassingen de puntjes op de i gezet. Het belangrijkste is dat het script een goedlopende, vlotte tekst is, wat optimaal kan worden ingesproken door de voice-over. Onderstaand vind je een deel van het script:

“De zwemles gaat beginnen! Spannend, maar vooral leuker dan ooit! Uw kind gaat leren zwemmen volgens de EasySwim-methode. De methode waarbij het kind écht centraal staat. Kinderen voelen zich veilig, worden vanuit betrokkenheid gemotiveerd en EasySwim is helemaal afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren.
Tijdens de eerste fase leren kinderen het water goed kennen. Door veel te springen, te drijven op buik en rug, en leuke oefeningen, ontwikkelen ze snel een goed watergevoel; dé basis voor het aanleren van de zwemslagen.

[…]

Voor mij is zwemmen een veilige sprong in het diepe. Kijk voor meer informatie en voor EasySwim-baden bij u in de buurt op www.easyswim.com. Heeft u nog vragen of snel beginnen? Neem contact met ons op!”

 

Stap 2: Scenario

In het scenario beschrijven we per scene, wat we gaan zien in de video. EasySwim had hier al ideeën over en kwam zelf met een opzetje van een scenario. Het is belangrijk dat het scenario goed aansluit bij het script, het een moet het ander versterken. Samen met de klant hebben wij het scenario geoptimaliseerd.

Stap 3: Storyboard in schets

Vervolgens zijn we gestart met schetsen. Dit storyboard laat in potloodschets, scene voor scene, zien wat we in het scenario bedacht hebben. Met de schetsen kunnen we de ideeën visualiseren om er zeker van te zijn dat we op een lijn zitten met EasySwim. Uiteraard geven wij de klant de gelegenheid feedback te geven bij iedere stap in de ontwikkeling van de animatievideo, dus ook bij de schetsen.

Stap 4: Storyboard in kleur en stijl

Het storyboard in kleur zal worden ontwikkeld in de door de klant gekozen stijl. Dit is de stijl zoals deze ook in de uiteindelijke video zichtbaar is, alleen nog zonder beweging en geluid. De klant heeft de keuze uit veel verschillende stijlen, waardoor we zeker weten dat de stijl goed aansluit bij de wensen van de klant. EasySwim koos voor een speelse stijl, wat zowel ouders als kinderen zal aanspreken

Stap 5: Voice-over

Omdat de zwemmethode gericht is op kinderen, kwam EasySwim met het idee een kind voice-over en een volwassen voice-over in te zetten. Het script is zo geschreven dat de zinnen die het kind in heeft gesproken, ook echt vanuit het oogpunt van het kind zijn geschreven. Bijvoorbeeld de zin ‘voor mij is zwemmen een veilige sprong in het diepe’, sluit perfect aan op de visie van EasySwim vanuit het oogpunt van het kind. EasySwim had de voorkeur voor een warme, spontane vrouwenstem in combinatie met een vrolijke kinderstem. De volwassenstem moest duidelijk en helder te volgen zijn. Uiteindelijk heeft de combinatie van de twee stemmen erg goed uitgepakt.

Stap 6: Video ontwikkeling

Het is tijd om de uiteindelijke video te gaan ontwikkelen. Er komt nu beweging, geluid en muziek in, het storyboard begint echt te leven. De uiteindelijke video is zeer positief ontvangen door EasySwim en is inmiddels al gebruikt op een beurs. De video kan uiteraard zowel online als offline worden ingezet.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan