Onze uitleganimatie over DAF Adaptive Cruise Control

Animatie video DAF Adaptive Cruise control

DAF Transport Efficiency is de filosofie van autofabrikant DAF om transport zo kostenefficiënt mogelijk te maken. Een belangrijk onderdeel daarvan is het vernieuwde Adaptive Cruise Control (ACC), waardoor een vrachtwagen automatisch voldoende afstand bewaart tot zijn voorganger. Om goed uit te leggen hoe dit werkt maakten wij een uitleganimatie voor DAF. Lees hier hoe de video tot stand is gekomen en bekijk het eindresultaat.

Script en scenario

De eerste stap was het schrijven van het script. Het script is de tekst die door de voice-over ingesproken zal worden en waarop de video gebaseerd is. We hebben de verschillende elementen van ACC één voor één uitgelicht, uitgelegd hoe het werkt en de voordelen ervan benoemd. Deze punten zijn op een directe manier geschreven waardoor het verhaal kort en duidelijk is.

In het scenario – een omschrijving van wat we in de video gaan zien – volgen we een vrachtwagen van DAF. De werking van ACC wordt in echte verkeerssituaties getoond. Op die manier kan de kijker het systeem in actie zien.

Storyboard in schets

Voor deze animatie video voor DAF hebben we geen schetsen gemaakt en wij zijn direct doorgegaan naar het illustreren.

Storyboard in illustraties

Bij het illustreren zetten we het scenario om in een serie afbeeldingen die de loop van de video laten zien. Als eerste bepaalden we samen met DAF het thema van de animatie; hoe komt alles eruit te zien? De stijl wordt bepaald door verschillende factoren, vooral door de gebruikte kleuren en vormen. Omdat er in dit geval geen personages voorkwamen lag de aandacht bij de stijl van de vrachtwagen (en de andere auto’s), en bij de omgeving. De vrachtwagen moest bijvoorbeeld gelijk zijn aan een echte vrachtwagen van DAF. Het belangrijkste was dat de video duidelijk overbrengt hoe ACC werkt. Het thema is om die reden ook realistisch en natuurgetrouw.

Hieronder zie je enkele illustraties uit het storyboard:

Animatie video voor DAF illustraties

Voice-over

Na het schrijven van het script en scenario en het maken van het storyboard was het tijd om een geschikte voice-over te vinden. De voice-over leest het script voor en is daarmee een belangrijk onderdeel van een goede animatie video. Het script wordt door een vriendelijk klinkende mannenstem ingesproken in Brits-Engels. Om de boodschap goed over te brengen spreekt de stem rustig maar overtuigend. De toon is dus zakelijk maar de stem klinkt niet saai. In de volgende stap, het animeren, hebben we de stem toegevoegd aan de video.

Animeren

Bij het animeren worden de beelden bewegend gemaakt en worden er achtergrondmuziek en geluidseffecten toegevoegd. We zien de Adaptive Cruise Control in actie. De gekozen achtergrondmuziek voegt een gevoel van vernieuwing en innovatie toe. Ook zijn geluiden van de rijdende vrachtwagen en het verkeer toegevoegd.

Het resultaat is een korte heldere video die de kijker duidelijk informeert over Adaptive Cruise Control, als onderdeel van DAF Transport Efficiency.

Bekijk hier de video:

Wil je weten wat een animatie video voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan