Je animatie video goed laten scoren op YouTube

Icoon YouTube op rode achtergrond

Zo, je animatievideo is af. We hebben een animatievideo voor je bedrijf gemaakt, maar wat nu? Het is belangrijk om je video op YouTube te plaatsen. Om een ​​maximaal resultaat uit YouTube te krijgen, zijn er een paar stappen die je moet doorlopen. Zo kun je je animatie video goed laten scoren op YouTube.

YouTube sleutelwoorden

Soms is het een best moeilijk om de juiste zoekwoorden voor je animatievideo te kiezen. Toch is het erg belangrijk. De gekozen trefwoorden spelen een belangrijke rol in het bereiken van goede YouTube SEO. Het analyseren van een grondig zoekwoorden onderzoek kan uren, dagen of zelfs weken duren. Als je niet genoeg tijd hebt om zelf een diepgaand onderzoek te doen kunnen wij je wel wat tips geven over wat de snelste manier is om zoekwoorden voor je animatievideo te kiezen.

Je hebt vast weleens op YouTube een zoekwoord ingevuld. Zoals je hebt gezien laat YouTube suggesties zien die bij dit zoekwoord kunnen horen. Deze functie maakt het zoeken gemakkelijker. Deze woordensuggesties zijn de meest voorkomende woorden die worden gebruikt door YouTube gebruikers die zoeken in een bepaalde richting. Met behulp van deze YouTube functionaliteit kunnen we zien wat mensen meestal zoeken op YouTube en deze informatie gebruiken bij het bepalen van de trefwoorden voor de animatievideo.

Dus ga eens naar www.youtube.nl en type een woord in het zoekvak wat betrekking heeft met het onderwerp van je video. YouTube zal dan een zin voor u suggereren.

Kies hieruit de meest relevante woorden en gebruik ze als sleutelwoorden in de titel van je animatievideo.

Tags voor je video

Ook het kiezen van goede tags is belangrijk. Hier kun je op letten:

    1. Kies alleen relevante tags. Dit klinkt logisch, maar vaak is de verleiding groot om meer (onrelevante) tags te gebruiken dan nodig. Door relevante tags te gebruiken wordt je video door de mensen gevonden die hier ook daadwerkelijk naar zochten. Een andere reden is Google (YouTube) de mogelijkheid heeft om de misleidevideo’s te verwijderen of laag te indexeren.
    2. Noteer eerst de meest balangrijke labels. Zet de belangrijkste labels aan de top van de lijst.
    3. Gebruik niet te veel tags. Gebruik minimaal drie tags voor de animatievideo, maar zeker ook niet te veel. Wees slim en creatief bij het kiezen van de juiste tags.
    4. Gebruik de gekozen tags ook in de titel. Door het gebruik van hetzelfde zoekwoord zowel in de titel als in de tags zal de kans vergroten dat de video wordt gevonden.

Gebruik deze tips en de kans is groot dat je bovenaan de zoekresultaten van YouTube komt met de gekozen trefwoorden.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan