De kosten van een animatie video

Rekenmachine op blauwe achtergrond

Een animatie video laten maken kost uiteraard geld. De kosten van een animatie video is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld:
Is de opdrachtnemer ook de ontwikkelaar? Of besteedt deze het ook uit aan een gespecialiseerde animatie studio? Welke (onnodige) overhead kosten heeft de animatie studio? Hoe gaat de ontwikkeling van het script en scenario in zijn werk? En de ontwikkeling van de storyboards? En hoe vaak mag je feedback geven op de uiteindelijke animatie video? Allemaal factoren die de prijs van een animatie video kunnen verlagen of verhogen.

Als de opdrachtnemer niet de ontwikkelaar is betekent dat vaak extra kosten voor de eindklant, aangezien iedereen in de keten zijn marge berekent. Vaak zijn reclame-, internet- of communicatiebureau’s de opdrachtnemers, maar besteden zij deze activiteiten uit bij gespecialiseerde animatie studio’s. Als je niet gebonden bent aan een bureau is het dus interessant om wat offertes direct bij animatie studio’s op te vragen.

Overheadkosten

Veel bureau’s vestigen zich in Amsterdam, terwijl dit de duurste vestigingslocatie van Nederland is. Er zitten veel bureau’s aan de grachten. Heel tof natuurlijk, maar dit brengt ook hoge kosten met zich mee. Deze kosten worden doorberekent naar de klant. Het kan dus zeker geen kwaad om eens buiten Amsterdam te kijken naar geschikte bureau’s.

Ontwikkeling van het script

Het script is het belangrijkste onderdeel in het ontwikkelproces. In het script wordt exact beschreven wat er in de video te zien is en wat de voice-over inspreekt. Aangezien de optimale lengte van een animatievideo rond de minuut ligt is het noodzakelijk dat het script kort en bondig is. Dit is nog niet zo makkelijk. Veel bedrijven willen natuurlijk zo veel mogelijk vertellen, maar de kunst van het weglaten, is essentieel. De kosten van dit onderdeel hangt af van de mate van hulp met het opstellen van script. Sommige bedrijven hebben hun verhaal al klaar liggen, sommige hebben intensief advies nodig.

Ontwikkeling van het storyboard

Het ontwikkelen van storyboards is belangrijk om het script visueel te maken en te zien of dat wat er in het script staat ook geschikt is om in de animatie te verwerken. Het aantal storyboards en het aantal feedbackmogelijkheden heeft invloed op de kosten van dit onderdeel.

Ontwikkeling van de animatievideo

Ook bij de ontwikkeling van de uiteindelijke video geldt: hoe meer feedback(mogelijkheden) hoe hoger de kosten. Als de vorige onderdelen in het proces naar tevredenheid zijn afgerond is het ontwikkelen van de video een stuk eenvoudiger.

Ben je geïnteresseerd in een animatie video? Of heb je vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan