3D character animatie over de Pipelife Smartfitting

3D character animatie Smartfitting

Als groot producent van kunststof leidingsystemen, heeft Pipelife een nieuw systeem ontwikkeld: de Smartfitting. Het is een koppeling voor waterleidingen met sensoren die de staat van het leidingnetwerk meten. In opdracht van PipeLife maakten wij een 3D character animatie om de werking van de Smartfitting uit te leggen. Lees hieronder hoe de video tot stand is gekomen en bekijk het eindresultaat.

Script en scenario

Om ervoor te zorgen dat de video de boodschap duidelijk overbrengt, is er eerst een script geschreven. Het script is de tekst die door de voice-over ingesproken zal worden en waarop de video gebaseerd is. Hierbij is gekeken naar de boodschap die overgebracht moet worden en is de doelgroep in kaart gebracht. Omdat de doelgroep installateurs betreft die vooral met hun handen werken, is ervoor gekozen om de boodschap op een eenvoudige en speelse manier over te brengen. Daarom is er voor gekozen om karakters te gebruiken in het verhaal.

In het scenario – een omschrijving van wat we in de video gaan zien – zien we een professor achter een display met een regelpaneel. Via een beeldscherm zien we hoe een installateur de Smartfitting installeert.

Visualiseren

Om de Smartfitting zo gedetailleerd mogelijk in beeld te brengen, zijn de beelden ontworpen aan de hand van foto’s van de installatie. Ook is de stijl en de vorm van de karakters vastgelegd, om de karakters vervolgens verder uit te werken. Bekijk hieronder hoe de karakters in 3D-stijl zijn ontwikkeld.

Stijl en vorm van de karakters      Smartfitting karakters 2

Voice-over

Om de Smartfitting zo gedetailleerd mogelijk in beeld te brengen, zijn de beelden ontworpen aan de hand van foto’s van de installatie. Ook is de stijl en de vorm van de karakters vastgelegd, om de karakters vervolgens verder uit te werken. Bekijk hieronder hoe vanuit een foto een 3D beeld is ontwikkeld en hoe de karakters zijn ontwikkeld. Ook de Engelse ondertiteling is in deze stap geschreven.

Animeren

De laatste stap is het animeren van de beelden. De karakters worden bewegend gemaakt en de voice-over wordt toegevoegd. Ook de geluidseffecten worden toegevoegd aan het geheel. Het resultaat is een korte speelse karakter animatie die de kijker instrueert over de functies van de Smartfitting.

Bekijk hier de video:

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een 3D uitleganimatie? Neem contact met ons op! 

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan