Een uitleg video laten maken

Wat doet jouw bedrijf precies? Waar zijn jullie goed in? Waarom is jullie product het beste? Leg dit uit in een animatie video.

Niets vertelt zo krachtig een verhaal als een video. Niemand heeft zin om een hele lap tekst te lezen om er achter te komen wat een bedrijf te bieden heeft en een gesprek op locatie kost iedere keer weer veel tijd. Je kunt alle informatie die een klant moet weten in één minuut overbrengen in een simpele en innovatieve uitlegvideo.

We zijn allemaal opgegroeid met tekenfilms op film en televisie dus het is geen wonder dat geanimeerde beelden ons nog steeds een goed gevoel geven. We worden er blij van. Een uitleg video geeft je bedrijf een professionele en creatieve uitstraling en het is financieel gezien ook geen slechte keuze. Een video met cameramensen, dure apparatuur en acteurs is immers een veel grotere investering. Daar kom ook nog eens bij dat online video’s sneller in zoekresultaten opduiken dan tekstpagina’s.

Waar je zo’n uitleg video laat maken? Bij Animotus natuurlijk. Wij zijn een gespecialiseerd animatiebureau met het ontwikkelen van uitleg video’s als corebusiness. Dat betekent dat we veel ervaring hebben met het maken van deze video’s en dat we weten welke problemen er kunnen optreden tijdens het proces en hoe we daar mee om moeten gaan. Bovendien maken wij unieke en originele uitlegvideo’s, we plukken geen voorbeelden van het internet maar maken de video’s op maat en in de stijl van jouw bedrijf.

Als je een uitlegvideo door ons laat maken, komen wij persoonlijk bij jouw bedrijf langs. Naar aanleiding van een gesprek stellen we samen met jullie een script op. In een tekst van slechts 150 tot 200 woorden leggen we uit wat jouw bedrijf doet en waarom de klant bij jullie moet zijn. Dat lijkt niet veel, maar de ideale lengte van een uitlegvideo is rond de minuut. Hij moet kort en krachtig zijn. Dat is vaak een uitdaging: je wilt zoveel mogelijk over je bedrijf vertellen, maar de kunst is om ook veel weg te laten. Wij begeleiden je daarin en helpen je bij het vinden van de juiste woorden.

Vervolgens gaat onze illustrator aan de slag met een schets en kiezen jullie de stijl waarin de uitlegvideo wordt gemaakt. Samen gaan we op zoek naar achtergrondmuziek die jullie uitlegvideo de juiste sfeer meegeeft en kiezen jullie een passende stem uit voor de voice-over. Bij ons heb je de keuze uit een uitgebreide selectie van professionele voice-overs, van hoge vrouwenstemmen tot lage mannenstemmen.

Het eindresultaat is een creatieve video over jouw bedrijf met een goed verhaal, een heldere uitleg en een gezonde dosis humor, die (potentiële) klanten zal verrassen. Ons streven is dat de kijker van een uitlegvideo denkt: Hé, wat gaaf! Dan is de kans groot dat hij de video enthousiast deelt in zijn netwerk op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Vraag een vrijblijvende offerte op