WHITEBOARD ANIMATIE


Een uitleg nodig voor een product, dienst of bedrijf? Een whiteboard animatie is uitermate geschikt om jouw verhaal stijlvol en strak tot leven te wekken. We schrijven voor jou een scherp script en laten dit door de juiste professionele voice-over inspreken. Om te ondersteunen wat we horen, zien we enkele unieke handgemaakte tekeningen. Elk shot een sterk gedetailleerd beeld.

Wat is een whiteboard animatie?

Met stift worden complexe tweedimensionale tekeningen op een wit vlak aangebracht. De volledige totstandkoming van deze tekeningen worden door een camera vastgelegd. Zo zien we de hand van de schetsartiest door het beeld heen bewegen tijdens het schetsen. Dit zorgt voor een unieke kijkervaring. De beelden worden bedacht op basis van het gekozen script. Hierdoor passen deze verfijnde tekeningen feilloos bij jouw verhaal.

Beeld en tekst

Tijdens het schrijfproces wordt al gelet op het toekomstige totaalplaatje. Het is daarom van belang om rekening te houden met een mogelijk bijpassend beeld bij de informatie die in het script verwerkt wordt. Hoe beter tekst en beeld in verhouding staan tot elkaar, hoe beter is de indruk die jouw video achterlaat op de kijker.

De kijker is koning

Een vleugje humor, creativiteit of een verhalend element in je script is erg aan te raden. Niet alleen blijft de kijker dan langer geïnteresseerd, ook blijft de boodschap beter hangen. Kies daarom niet voor lange zinnen en vaktaal, maar houd je boodschap kort en duidelijk zodat jouw doelgroep het begrijpt. De kunst is om woorden weg te laten en je boodschap in ongeveer 150 woorden te vertellen.

Interesse in een animatie? Vraag vrijblijvend een prijs op!