Wanneer kies je voor een animatie video in een andere taal?

Animatie video in een andere taal

Als Nederlands bedrijf is het logisch om een animatie video in het Nederlands te laten maken. Maar soms is er een goede reden om te kiezen voor meerdere talen. Wanneer kies je voor het Nederlands, en wanneer ga je de grens over? Wij zetten het op een rij.

Je bedrijf is al actief in meerdere landen

In dit geval is de keuze snel gemaakt. Ben je actief in andere landen en verkoop je daar je product of dienst? Dan is het vanzelfsprekend om de animatie video ook te laten maken in de talen die daar gesproken worden. Zo bereik je jouw complete doelgroep – ook in het buitenland.

Voor het bedrijf Westcon (Westcon-Comstor) ontwikkelden wij een animatie video in vijf talen; Engels, Duits, Spaans, Frans en Italiaans. Westcon-Comstor levert technologische oplossingen aan bedrijven en is actief in meer dan 50 landen waardoor internationaal bereik belangrijk is.

Luister hier hoe het begin van het script klinkt in de verschillende talen.

 

Of bekijk hier de volledige video’s.

Je wil een buitenlands publiek aanspreken

Een andere reden om je animatie video in een andere taal te laten maken, is om een buitenlandse doelgroep aan te spreken. Soms wil je dat je boodschap ook in het buitenland wordt gehoord. Een goed voorbeeld is het bedrijf Zechstein Minerals BV, een bedrijf dat magnesiumchloride wint in Veendam. Ondanks dat het actief is in Nederland wil het internationaal bekend staan als dé producent van magnesiumchloride. Daarnaast verkoopt het zijn producten wereldwijd. Daarom hebben we de video naast het Nederlands ook in het Engels, Duits en Frans gemaakt. De video vertelt over wat het bedrijf doet, de herkomst van magnesiumchloride en de voordelen van het product.

Klik op YouTube icoon playlist (linksboven) om de video’s in de verschillende talen te bekijken:

Je wil internationaal verstaanbaar zijn

Wanneer je jou boodschap in een groot deel van de wereld verstaanbaar wil maken, kan het slim zijn om te kiezen voor een taal die een groot deel van de wereldbevolking spreekt. Engels is het bekendste voorbeeld, maar ook Spaans en Arabisch worden internationaal gesproken. Op die manier bereik je met minder kosten een grote doelgroep. Daar staat tegenover dat dit soort video’s minder persoonlijk zijn voor de kijker dan een video in hun moedertaal.

Een goed voorbeeld is de animatie video voor Projaxion die we een aantal jaar geleden maakten. Het bedrijf helpt klanten met het optimaliseren van hun E-commerceprojecten. De eigen website is zowel in het Nederland als het Engels, met een animatie video in beide talen. Zo bereikt Projaxion ook internationale bedrijven.

Bekijk hier de Engelstalige video:

Ben je geïnteresseerd in een animatie video in het Nederlands, óf in een andere taal? Of ben je op zoek naar meer informatie? Wij helpen je graag bij deze vragen. Neem contact met ons op.

 

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan