Zo laat jij je animatie video viral gaan

Rode toets Go viral op toetsenbord

Hoeveel keer is je animatievideo bekeken op YouTube? Hoeveel is ‘ie geliked en/of gedeeld via Facebook, Twitter of Pinterest? Als je antwoord is: meer dan twee keer per dag, dan is het de vraag WAAROM? Is het een grappige animatievideo? Was het interessant? Om een video een succes te laten worden en wellicht zo succesvol dat het een viral wordt is ook een beetje geluk belangrijk. Toch zijn er een aantal voorwaarden waar een animatievideo aan moet voldoen wil het überhaupt in aanmerking komen om een viral te worden. Laat het duidelijk zijn dat dit geen garantie voor succes is. Zo kun jij je de kans verhogen dat je animatie video viral gaat:

Dit zijn de voorwaarden voor een viral:

Story Telling

Je moet je video niet volgooien met reclame. Vertel een verhaal waarin je informatief bent en waaruit de behoefte naar jouw bedrijf of product blijkt.

Humor

Bijna alle video’s die viraal gaan bevatten humor. Probeer dus vooral humor in het script te verwerken. Mensen delen veel makkelijker grappige video’s dan niet grappige video’s (open deur).

Verbazingwekkend

Als de kijkers na afloop van de video zeggen of denken: “Wow, dit is cool!” dan hebben ze geen enkele belemmering om de video op alle sociale media te plaatsen die ze maar gebruiken. Mooie ontwerpen en kleuren spelen hierin ook een grote rol.

Dit zijn drie voorwaarden voor een viral. Zorg dat je video voldoet aan deze voorwaarden en je hebt kans dat het een groot succes wordt!

Een animatie video laten maken om viral te laten gaan? Neem contact op.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan