Zo gebruik je muziek in een video

Video en muziek op oranje achtergrond

Het gebruik van muziek in een video kan erg belangrijk zijn. Als je leuke muziek toevoegt aan een wat eentonige video kan dat de video interessanter en aantrekkelijker maken. Muziek kan ook het gevoel en het tempo van een video veranderen. Het toevoegen van krachtige en snelle muziek zou helpen om de video levendiger te maken.

Het gebruik van achtergrondmuziek geeft een positief effect op de kijker. Het is aangetoond dat meer mensen langer kijken naar een video met muziek dan video’s zonder muziek. Bij het toevoegen van achtergrondmuziek in een ​​video moet we ons ervan bewust zijn dat muziek intellectueel eigendom is en voor het gebruik van intellectueel eigendom moet vaak worden betaalt.

Royalty vs royalty-vrije muziek

Royalty muziek

Het betalen van de eigenaar van auteursrechtelijk beschermd materiaal voor het gebruik daarvan. Met andere woorden, we moeten geld betalen om de muziek legaal te gebruiken. Vaak is de eigenaar van auteursrechtelijk beschermde muziek de componist, songwriter of de platenmaatschappij.

Royalty-vrije muziek

Het recht om auteursrechtelijk beschermd materiaal of intellectueel eigendom te gebruiken zonder royalties te betalen aan de eigenaar van het auteursrecht. In plaats van het gebruik van auteursrechtelijk beschermde royalty muziek voor je animatievideo, is royalty-vrije muziek is een geweldige optie. Wij maken altijd gebruik van royalty-vrije muziek. Er zijn verschillende partijen die rechtenvrije muziek aanbieden, bijvoorbeeld: Premium Beat , AudioJungle en IBAudio.

Gebruik muziek in een video op een verstandige manier. Als de het niet past bij de video of het wordt verkeerd gebruikt dan kan dat de totale waarde van de video verminderen. Zorg ervoor dat de volume van de muziek lager is dan van de voice-over. De voice-over is het belangrijkste geluid in de animatievideo. Gebruik ook niet te veel geluidseffecten, alleen als het echt waarde toevoegt.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan