Script voor een animatie video schrijven – 5 tips

Schrijven aan tafel met koffie

Een script voor een animatie video schrijven is de eerste stap in het proces. Het is daarom de kern van je animatie video. In dit artikel geven we je tips voor het schrijven van een sterk en overtuigend script.

Wat is een script?

Het is het verhaal dat wordt voorgelezen door de voice-over. Hieronder enkele tips voor het ​​schrijven van een animatie video script :

    1. Schrijf het script met woorden die gemakkelijk visueel te maken zijn. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van ” een bundel van artikelen ” in plaats van “veel artikelen ” .

 

    1. Gebruik daarnaast humor in het script. Hierdoor zijn mensen langer geïnteresseerd in de animatie video

 

    1. Schrijf een script dat past bij de voice-over stem. Alhoewel het beter is om de voice-over uit te zoeken bij het script, nadat die geschreven is.

 

    1. Zorg er ook voor dat er een duidelijk probleem wordt geschetst. Hoe los jij dit op met jouw product/dienst of bedrijf.

 

  1. Praat direct aan je doelgroep. Als een bedrijf op zoek is naar een “lening” dan schrijf je bijvoorbeeld: “Dus, je bent op zoek naar lening, maar waar moet je beginnen?”. Op die manier verhoog je het gevoel van de kijker met de animatie video. Ze voelen zich hetzelfde als het karakter of begrijpen goed wat er wordt verteld.

Wil je meer weten over het schrijven van een script, of andere aspecten van een animatie video? Neem vrijblijvend contact op.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan