Het beste videoplatform voor je animatie video

Cursor die op afspelen klikt

Sommige bedrijven uploaden hun animatievideo op YouTube, sommige bedrijven gebruiken andere videoplatformen als Wistia of Vimeo. Wat is het beste videoplatform voor je animatie video? Om het wat makkelijker te maken om te kiezen hebben wij de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden onder elkaar gezet.

Bandbreedte

Het hosten van een video bij uw eigen hosting provider vereist het gebruik van veel bandbreedte. Als de 80 MB animatievideo door 100 bezoekers bekeken wordt dan kost dat 8 GB aan bandbreedte. Alle webhosting providers hanteren een limiet op het gebruik van bandbreedte en zal een extra toeslag berekenen voor het gebruik van extra bandbreedte. De meeste videoplatformen hebben geen limiet voor het gebruik van bandbreedte en zijn vaak volledig gratis.

Programmeren

Als je een animatievideo host bij je eigen hosting provider dan is het belangrijk dat je de video en de website optimaliseert om de video soepel te kunnen afspelen. Bij het gebruik van een videoplatform als YouTube of Vimeo is het niet nodig om de video handmatig in de website te programmeren. Dan hoef je alleen een embed code te verwerken.

Controle

Wanneer je de animatievideo zelf host dan heb jij de volledige controle over de video. Jij bezit alle rechten en kan de weergave precies aanpassen naar jouw eigen wensen. Als je de animatievideo gaat hosten op een videoplatform ben je gebonden aan de kwaliteit van het platform. Als zij een storing hebben is jouw video niet te zien.

Backlinks voor SEO

Als je zelf je animatievideo host en mensen vinden het een leuke video dan zullen ze de link insluiten. Aangezien dit een link van jouw website is worden deze door Google als waardevolle backlinks gezien. Dit zal je SEO prestaties flink verbeteren.

Verkeer

Het gebruik van videoplatformen als YouTube en Vimeo heeft als voordeel dat het al gigantisch gebruikersbestand heeft. Je animatievideo heeft dus in potentie een miljoenenpubliek.
Bovenstaande zijn enkele voor- en nadelen van zelf hosten vs. hosten op een videoplatform als YouTube of Vimeo. Eigenlijk hoef je niet per se te kiezen tussen deze twee. Je kunt er ook voor kiezen om de animatievideo op beide manieren te hosten en te profiteren van de voordelen die ze beiden hebben.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan