Adverteren op YouTube met AdWords doe je zo

Logo YouTube advertising in een cirkel

Je bent vast bekend met Google Adwords, maar ben je ook bekend met Google AdWords voor video? Zoals de naam al zegt kun je met Google AdWords voor video met je (bedrijfs)video adverteren op YouTube. Je kunt gebruik maken van Google AdWords om je animatievideo te promoten op YouTube en op het Google Display netwerk. Google AdWords voor video helpt bedrijven met een wat kleiner advertentiebudget op dezelfde wijze te adverteren bedrijven die een groot budget hebben en op TV adverteren. Met bijna 1 miljard bezoekers per maand op YouTube, biedt Google AdWords voor video de kans om een miljoenenpubliek te bereiken met je animatievideo.

Dit zijn voordelen van het gebruik van Google AdWords voor video:

  • Bereik de juiste doelgroep. Je kunt precies aangeven aan wie je de video wil vertonen.
  • Betaal alleen wanneer de video ook daadwerkelijk bekeken wordt.
  • Je kunt gemakkelijk je video marketing campagne beheren via het gebruikelijke Google Adwords platform.

Als je geïnteresseerd bent in Google AdWords voor video, neem dan een ​​kijkje op www.google.com/ads/video.

Google AdWords voor video biedt vier verschillende types van YouTube TrueView videoadvertenties aan: In-Stream, In-Search, In-Slate en In-Display.

1 . In-Stream

Deze advertenties soorten worden steeds populairder. Deze video advertenties verschijnen meestal als een pre-roll voordat je een YouTube- video afspeelt.

2 . In-Search

Deze advertenties worden weergegeven bovenaan de zoekresultaten van YouTube. Google zal het gekozen zoekwoord markeren. De advertentie kan ook als video aan de rechterkant van de zoekpagina verschijnen.

3 . In-Slate

Dit type advertentie wordt meestal gebruikt voor een lange video (boven 10 minuten). Meestal heeft de kijker drie opties van verschillende adverteerders en kunnen ze selecteren welke ze willen. Je betaalt alleen als jouw advertentie wordt bekeken.

4 . In-Display

Dit type advertentie zullen verschijnen op alle netwerkwebsites (AdSense) van Google.

Google AdWords voor video is een interessante mogelijkheid voor je marketing campagne. Het is de ideale manier om je doelgroep te bereiken en is ook nog eens kostenefficiënt want je hoeft alleen maar te betalen je video bekeken wordt. Vergeet niet de juiste miniatuur in te stellen voor je video. Ook dat kan effect hebben.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan