Het productieproces van een animatie video

Animotus proces van animatie maken

In dit artikel beschrijven we hoe het productieproces van een animatie video precies in zijn werk gaat. We verdelen het proces onder in vier onderdelen:

  1. Script
  2. Voice-over
  3. Storyboard (schetsen en illustraties)
  4. Animatie video

Script

Als eerste schrijven we het script. Het is het belangrijkste onderdeel van het ontwikkelproces van een animatie video. Een goed script is origineel, bevat humor, is informatief en brengt bovendien de juiste boodschap over. Het vergt tijd om tot een goed script te komen. Wij van Animotus helpen je daarbij, maar dat betekent ook dat wij eerst meer moeten leren over je bedrijf of product. Zo zijn we in staat om gezamenlijk een geschikt script te schrijven.

Voice-over

De voice-over is eigenlijk de audio versie van het script. Het wordt opgenomen door een professionele stemacteur in een gesloten en geluiddichte geluidsstudio. De stemacteurs gebruiken dan ook high-end audio-opname -apparaat om de duidelijkheid van de stem opgenomen waarborgen .

Storyboard

Zodra de stijl is gekozen, zal de illustrator beginnen met het visualiseren van het script. We beginnen met een storyboard in schets. Hierin wordt duidelijk hoe de scenes eruit komen te zien maar de stijl is nog niet geheel zichtbaar. Wanneer het geschetste storyboard is goedgekeurd beginnen we met het ontwerpen van het storyboard in illustraties.

Animatie video

Nadat alle voorbereiden gedaan zijn, kan de animator beginnen met het animeren van de illustraties en de voice-over, achtergrondmuziek en geluidseffecten goed op elkaar laten afstemmen.

Ook geïnteresseerd in een animatie video? Wij gaan graag voor je aan de slag. Neem contact op.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan