Zo maakten wij een animatie video voor Jurilex Rechtsbijstand

Animatievideo verkeersongeluk auto en fietsers

Een verkeersongeluk zit in een klein hoekje. Maar waneer je hier slachtoffer van wordt heb je vaak te maken met materiële schade of letselschade. Wie gaat hier dan voor betalen? Jurilex Rechtsbijstand helpt bij het aansprakelijk stellen van de persoon of organisatie die verantwoordelijk is voor jouw schade. Om uit te leggen hoe dat werkt maakten wij een animatie video voor Jurilex Rechtsbijstand.

Script en scenario

Als eerste hebben we de boodschap van de animatie video samengevat in een script. Het doel was om op een begrijpelijke manier uit te leggen hoe Jurilex Rechtsbijstand je na een verkeersongeluk kan helpen met de schade. Eerst hebben we over het probleem verteld; schade na een verkeersongeluk. Daarna gaat het over de oplossing, juridische hulp van Jurilex Rechtsbijstand, de stappen die hierbij komen kijken en de voordelen. Om de video persoonlijk te houden wordt de doelgroep aangesproken met ‘je’ en ‘jij’.

Na het script schreven we het scenario, een omschrijving van wat we in de video gaan zien als aanvulling op de voice-over. Daarom hebben we de doelgroep het middelpunt van de video gemaakt en volgen we personen uit de doelgroep in verschillende situaties. Bijvoorbeeld wanneer ze in een ongeluk terecht komen, contact opnemen met Jurilex Rechtsbijstand of zich in het buitenland bevinden. Zo sluiten de beelden aan bij dat wat er verteld wordt.

Storyboard als schets

Vervolgens zijn we begonnen met schetsen. De schetsen zijn een eenvoudige weergave van het scenario, wat er in de video gebeurt. Het gaat hier om de personen, hun handelingen, de objecten en de omgeving.

Storyboard als illustraties

Na het afronden van de schetsen hebben we het storyboard opnieuw gemaakt als illustraties. Die stille beelden laten zien hoe de animatie eruit komt te zien. Hieronder valt de stijl van de karakters, voorwerpen en de omgeving, zoals grootte, kleur en vorm. Het is belangrijk dat deze stijl in de hele video hetzelfde is. Ook logo’s en tekst worden bij deze stap geplaatst.

De boodschap  van de video is positief, dus hebben we gekozen voor een kleurrijke en vrolijke stijl. Ook is de stijl redelijk eenvoudig en brengt het de belangrijkste elementen naar de voorgrond; de personages en voertuigen. Daarnaast zijn de gezichtsuitdrukkingen van de personages (zoals lachen, huilen, en schrikken) belangrijk voor het verhaal. We hebben er daarom voor gezorgd dat deze goed zichtbaar zijn

Dit zijn enkele beelden van het storyboard, met links de schetsen en rechts de illustraties:

112Rechtsbijstand storyboard animotus animatie video

Voice-over

De voice-over die we hebben gekozen legt op een makkelijk te begrijpen manier uit hoe Jurilex Rechtsbijstand werkt door het script duidelijk uit te spreken. Ook is de intonatie van de zinnen belangrijk. De zin ‘Het zou toch oneerlijk zijn als jou iets overkomt, en je daar zelf voor moet betalen?’ wordt bijvoorbeeld op een vragende manier uitgesproken, met nadruk op ‘jou’ en ‘zelf’. Kijkers zullen het snel met de stelling eens zijn, omdat het wordt voorgedragen als iets vanzelfsprekends

Animeren

De laatste stap was het animeren van de video. Het verhaal speelt zich af met behulp van de personen, iconen en andere effecten. De transities vormen de brug tussen de verschillende scenes en de achtergrondmuziek maakt de video boeiender om naar te kijken, zodat er niet het gevoel ontstaat dat er iets ontbreekt. De geluidseffecten die we hebben toegevoegd maken de animatie video helemaal af.

Animatie video voor Jurilex Rechtsbijstand

Bekijk hier de complete video:

Wil je weten wat een animatie video voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan