Videomarketing en uitleg animatie statistieken

Video lengte grafiek

Binnen videomarketing is animatie, waaronder uitleg animatie, een klein maar groeiend deel van de markt. Animatievideo’s worden steeds prominenter en belangrijker, tot het punt dat een bedrijf eigenlijk niet meer zonder kan. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke videomarketingstatistieken, en wat deze betekenen voor uitleg animatie binnen uw bedrijf.

Kijkgedrag

comScore is een bedrijf dat internetgedrag onderzoekt. Volgens hun onderzoek kijkt bijna de helft van de internetgebruikers wereldwijd minimaal 1 video per maand. Deze mensen kijken gemiddeld bovendien iets meer dan 1 video per dag. Met zo’n 14 miljoen internetgebruikers in Nederland en 360 miljoen internetgebruikers wereldwijd, zijn dat ontzettend veel potentiële kijkers, die heel veel video’s bekijken. Een uitleg animatie op het internet heeft dus een enorm potentieel.

In 2014 is er een enquete uitgevoerd, waaruit bleek dat zo’n 90% van de online shoppers een uitleg animatie handig vindt. De overige 10% heeft geen last van de video’s, maar kijken er ook niet naar. Er is dus geen negatief resultaat van een uitleg animatie, maar wel een enorm potentieel succes.

Forbes Magazine heeft in 2014 onderzocht of een uitleg animatie of promotievideo op Youtube leidde tot meer kliks naar de website van het product of merk. Uit dit onderzoek bleek dat maar liefst 65% van de kijkers van een uitleg animatie of promotievideo de product- of merkwebsite bezochten. Het onderzoek van comScore liet daarnaast zien dat 80% van de kijkers zich de video een maand later nog herinnerden. Ook zochten veel kijkers naar meer informatie over het product of merk in de uitleg animatie.

In 2010 is onderzoek uitgevoerd naar het succes van uitleg animatie in marketing-emails. Emails met uitleg animatie erin leidde tot wel 96% meer klikken dan emails zonder uitleg animatie. Dit is dus bijna een verdubbeling van de resultaten! In Australië heeft een makelaar recentelijk uitleg animaties toegevoegd aan zijn huizenadvertenties. Dit leidde tot een toename van meer dan 400% in het aantal reacties. Dat is dus bijna 5 keer zoveel potentiële kopers.

Zelfs onder senioren op het internet zijn uitleg animaties populair: 59% geeft aan liever een video te kijken dan een tekst te lezen. Uitleg animatie is dus absoluut onmisbaar geworden in moderne internetmarketing. Een uitleg animatie biedt ongekende kansen op ongekend succes!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan