Uitleg animatie video voor CycloMedia

Beeld uit animatievideo CycloMedia AVG

CycloMedia is gespecialiseerd in het in beeld brengen van de openbare ruimte. Zowel CycloMedia als haar klanten zijn door de komst van de nieuwe Europese privacywet ‘verwerkingsverantwoordelijken’ geworden bij ter beschikking stelling van beeldopnames die persoonsgegevens bevatten. Wij maakten voor CycloMedia een uitleg animatie video om de belangrijkste veranderingen mee uit te leggen. Lees hieronder hoe de video tot stand is gekomen en bekijk het eindresultaat.

Stap 1: script

We beginnen met het opstellen van een script, waarin de boodschap kort en duidelijk beschreven staat. Dit is de tekst die de voice-over in de video zal inspreken. De video moet de kijker op een begrijpelijke manier informeren over de maatregelen die CycloMedia neemt met betrekking tot de nieuwe privacyrichtlijnen.

Stap 2: scenario

De volgende stap is het opstellen van het scenario. Hierin beschrijven we de beelden die we per scene gaan zien. Omdat de video gaat om privacywetgeving is ervoor gekozen om de gezichten van de karakters te blurren, om zo een van de maatregelen die CycloMedia toepast in beeld te brengen.

Stap 3: storyboard in schets

Nadat de boodschap en de beelden uitgeschreven zijn, gaan we aan de slag met schetsen. Het storyboard laat in potloodschets, scene voor scene, zien wat we in het scenario bedacht hebben. Zo zijn de ideeën gevisualiseerd en is er gekeken of we op één lijn zitten met wat CycloMedia in de video wil laten zien.

Stap 4: storyboard in illustraties

Wanneer de schetsen zijn afgestemd op de wensen van de klant, worden ze verder uitgewerkt als illustraties. In deze stap zijn de kleuren en de stijl gekozen. In deze video ligt de focus op het verhaal. Daarom is er gekozen voor een simpele, strakke en kleurrijke stijl.

Bekijk hieronder voorbeelden van illustraties:

Illustratie van scene video CycloMedia Illustratie van scene video CycloMedia

Stap 5: voice-over

De voice-over vertelt de boodschap in de video. Daarom is het van belang dat de voice-over helder en duidelijk articuleert. Voor deze video is er gekozen voor een mannenstem. De stem spreekt rustig en duidelijk in korte zinnen. Zo is het voor de kijker goed te volgen waar de video om gaat.

Stap 6: animeren

In de laatste stap worden de beelden, de voice-over en de geluidseffecten gemonteerd tot één geheel. De beelden bewegen en versterken de boodschap die de voice-over in de video vertelt. Ook is er achtergrondmuziek aan de video toegevoegd.

Bekijk hieronder het eindresultaat:

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een 3D uitleganimatie? Neem contact met ons op! 

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan