Het gebruik van een uitleg animatie voor marketing

Potlood in tekstballon

Zonder klantenkring is ieder bedrijf verloren. Er is dan ook al heel veel geschreven en gezegd over het verwerven en vasthouden van klanten, en daar zal ook nog wel meer van komen. In dit artikel zullen we kort de rol van uitleg animatie voor marketing bespreken.

Uitleg animatie trekt klanten

Om diensten en producten aan de man te brengen, moeten klanten eerst worden aangetrokken. Hierbij kan een uitleg animatie erg helpen. Een korte uitleg animatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden als advertentie op tv of internet, waardoor een potentiële klant zich realiseert dat het product simpel en onmisbaar is. De overtuiging “Ik ben gek als ik het niet doe” is goed voor de zaken, en een uitleg animatie helpt deze overtuiging in iemands hoofd te planten. Ook kan een ingewikkelde technologie begrijpelijk gemaakt worden.

Uitleg animatie enthousiasmeert

In 8 seconden uitleg animatie passen ongeveer 20 gesproken woorden. Daar komt de informatie uit de animatie zelf nog bij. Op deze manier kan er dus, zelfs in een korte uitleg animatie, veel informatie worden verstrekt. Dit is makkelijker en fijner om naar te kijken, dan om een lang stuk tekst te moeten lezen. Als de verteller bovendien enthousiast is, kan dat de kijker aansteken. Enthousiasme leidt tot impulsaankopen, en is dus goed voor de verkoopcijfers.

Uitleg animatie geeft identiteit

Dankzij de veelzijdige aard van uitleg animatie zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos. Het is bijvoorbeeld mogelijk een uitleg animatie te maken in de stijl van een kinderserie, een Japanse animé-achtige animatie of een zakelijke tweekleurenanimatie. Hierdoor kan de uitleg animatie de identiteit en het karakter van het product of merk feilloos overdragen. Deze identiteit en merkbekendheid zijn essentieel voor succes.

Uitleg animatie geeft enorme nieuwe kansen op nieuwe klanten. Als de uitleg animatie wordt gemaakt door een professioneel bureau zoals Animotus, kan deze een merk of product zó de mainstream in lanceren. Een modern bedrijf kan niet zonder uitleg animatie!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan