Over de animatie video voor Holland Craft Beer

Personen drinken bier achter bar

Holland Craft Beer laat horecazaken en slijterijen via hun webshop direct bier inkopen bij brouwerijen. Zo kan er een enorm assortiment van speciaalbieren verkregen worden zonder dat hiervoor tussenpartijen nodig zijn. Om dit vernieuwende concept onder de aandacht te brengen bij de horecaondernemer maakten wij een animatie video voor Holland Craft Beer. Lees hier hoe we dit hebben gedaan.

Script en scenario

We zijn begonnen met het schrijven van het script, de tekst die door de voice-over ingesproken zal worden. Omdat de video op een beknopte en heldere manier duidelijk moest maken wat Holland Craft Bier is en hoe het werkt, kon het script niet te lang zijn. We hebben gekozen voor korte zinnen. Het scenario vult het script aan, waarin de horecaondernemer de hoofdrol speelt. We beschrijven hoe hij een probleem ondervindt (het niet kunnen voldoen aan de vraag naar speciaalbier) en hoe hij dit oplost door een bestelling te plaatsen in de webshop van Holland Craft Beer.

Het script en het scenario zorgen er samen voor dat de boodschap duidelijk is. Samen met Holland Craft Beer hebben we het idee voor de animatie concreet gemaakt.

Storyboard als schets

Omdat de tijd tot deadline van deze animatie kort was hebben we in overleg met Holland Craft Beer besloten om deze fase over te slaan. Benodigde aanpassingen zijn doorgevoerd na het maken van de animaties.

Storyboard als illustraties

Vervolgens was het tijd om de stijl van de animatie te bepalen. In dit geval is er gekozen voor een informele, enigszins humoristische stijl. De karakters spelen hierbij een belangrijke rol. Hoe zij eruit zien, wat ze doen en welke emotie ze tonen bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de video.

Het storyboard geeft het verloop van de video aan in de gekozen stijl:

storyboard holland craft beer

Voice-over

Om het mannelijke karakter van bier te benadrukken hebben we gebruik gemaakt van een mannenstem. Deze klinkt overtuigend en krachtig. Dit sluit aan bij de stijl van de animatie. Het maakt de luisteraars enthousiast over het concept. Nuances in toonhoogte en doordachte pauzes maken de stem boeiend om naar te luisteren.

Animeren

Als laatste hebben we de beelden geanimeerd. We volgen de horeca-ondernemer terwijl hij de stappen van het bestellen doorloopt. Omdat het script kort is en bestaat uit korte zinnen hebben we de overgangen tussen de scenes snel gemaakt, maar er wel voor gezorgd dat goed te zien is wat er gebeurt. Daarna hebben we de voice-over toegevoegd, en de geluidseffecten, die de video helemaal afmaken.

Animatie video voor Holland Craft Beer

Bekijk hier de complete video:

Wil je weten wat een animatie video voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan