Hoe wij een animatie video over xdsConnect maakten

Animatie video over xdsConnect

Het systeem xdsConnect van VANAD Enovation verbindt de verschillende systemen van zorginstellingen met één centrale hub. Op die manier kan medische informatie makkelijk uitgewisseld worden, terwijl de zorginstellingen gebruik kunnen blijven maken van hun eigen systeem. Om uit te leggen hoe het werkt en wat de voordelen zijn maakten wij een animatie video over xdsConnect.

Script en scenario

Het begint bij het script, een korte tekst van ongeveer 150 woorden waarin de kern van het verhaal wordt verteld. Dit is wat de voice-over uiteindelijk gaat vertellen. Het script dat we in samenwerking met VANAD hebben geschreven is logisch opgebouwd. Eerst wordt het probleem verteld; problemen met het uitwisselen van medische informatie tussen zorginstellingen. Dan wordt de oplossing gepresenteerd; xdsConnect van VANAD Enovation. Vervolgens wordt uitgelegd hoe het systeem werkt en wat de voordelen zijn.

Dan het scenario, waarin staat wat er in de animatie video te zien zal zijn. Omdat de video gaat over een systeem – een abstract onderwerp – hebben we veel gebruik gemaakt van visuele vergelijkingen. Informatie die uitgewisseld wordt tussen zorginstellingen is bijvoorbeeld uitgebeeld met lijntjes tussen gebouwen, en de hub is een wolk. Hoewel dit niet realistisch is, is wel direct duidelijk wat er bedoeld wordt.

Storyboard als schets

Het script en scenario vormden de basis voor de rest van de video. We konden gaan schetsen. De schetsen zijn een eenvoudige weergave van het scenario. Het laat vooral zien wat er te zien zal zijn en wat er gebeurt, maar een gedetailleerde stijl ontbreekt nog. Toen VANAD Enovation tevreden was met de schetsen begonnen we met illustreren.

Storyboard als illustraties

De illustraties komen al erg bij de uiteindelijke animatie in de buurt. Er is gekozen voor een zwart-witte stijl met één accentkleur, voor een zakelijke en steriele (medische) uitstraling. Herkenbare iconen, lijnen en tekst zorgden ervoor dat abstracte concepten helder uitgelegd konden worden.

Dit zijn enkele beelden van het storyboard, met links de schetsen en rechts de illustraties:

Animatie video over xdsConnect

Voice-over

Een animatie video waarin niets wordt gezegd is erg ongebruikelijk. Daarom hebben we een professionele voice-over gezocht die past bij de stijl en tone-of-voice van de video en van VANAD. Deze spreekt het script op een duidelijke manier uit waardoor de boodschap verstaanbaar en begrijpelijk is.

Animeren

De laatste stap van het process is het animeren. De beelden bewegen op een dynamische manier en ondersteunen de voice-over. Om de video compleet te maken hebben we achtergrondmuziek en geluidseffecten toegevoegd. Met de ontwikkelde animatie video kan VANED Enovation hun systeem goed onder de aandacht brengen bij zorginstellingen.

Animatie video over xdsConnect

Bekijk hier de complete video:

Wil je weten wat een animatie video voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan