Een kant-en-klare uitleg animatie laten maken?

animatie man zittend met stropdas

Of toch een op maat gemaakte uitleg animatie laten maken?

Er zijn bedrijven die kant-en-klare uitleg animatie aanbieden. Hier kan de koper een eigen logo aan toevoegen, zodat het lijkt alsof de uitleg animatie afkomstig is van dat bedrijf. Vaak lijkt dit goedkoper dan een uitleg animatie laten maken, maar is dat wel echt zo?

Herkenbaarheid van de uitleg animatie

De herkenbaarheid van de uitleg animatie vormt het eerste probleem: hoewel de koper zijn eigen logo kan toevoegen aan de uitleg animatie, is het nog steeds geen unieke uitleg animatie. Deze wordt namelijk aan meerdere klanten verkocht, waardoor de kosten van de productie gedeeld worden door meerdere kopers. Dit houdt de prijzen laag, maar betekent dus ook dat elke uitleg animatie door meerdere bedrijven gepubliceerd kan worden. Het logo in de bovenhoek maakt dan echt het verschil niet. Ook is er het risico dat een internetgebruiker dezelfde uitleg animatie meerdere keren tegen komt en ervan uitgaat dat de uitleg animatie door de ene uploader is gestolen van de andere.

Bedrijfsidentiteit

Als een potentiële klant denkt dat een uitleg animatie is gestolen van een ander bedrijf, heeft dit een directe negatieve invloed op de reputatie van het bedrijf. Daarnaast is het voor een bedrijf niet mogelijk een eigen identiteit te geven aan de uitleg animatie, gezien deze niet op maat gemaakt is. Dat is absoluut een gemiste kans.

Het onderwerp van de uitleg animatie

Kant-en-klare uitleg animatie wordt op voorhand gemaakt voor verkoop aan meerdere klanten. Dit betreft dus altijd een algemeen onderwerp, waar meerdere bedrijven iets mee kunnen. Als de uitleg animatie is bedoeld voor een nieuw of uniek concept, is het dus niet mogelijk een kant-en-klare uitleg animatie te kopen, maar zal er één op maat gemaakt moeten worden.

Financieel

Zo onderhand lijkt het kopen van kant-en-klare uitleg animatie nog maar één voordeel te hebben: de prijs. Toch is het niet altijd goedkoper een kant-en-klare uitleg animatie te kopen, gezien de kosten van het maken van een uitleg animatie niet zo hoog zijn als veel mensen denken. Daarnaast kan een op maat gemaakte uitleg animatie precies worden gericht op de bedoelde demografie, waardoor deze meer succes heeft en meer extra inkomsten voortbrengt. Door de toename in omzet kan de op maat gemaakte uitleg animatie winstgevend worden, wat met kant-en-klare uitleg animatie zo goed als onmogelijk is.

Een op maat gemaakte uitleg animatie is dus duidelijk een betere keuze dan de kant-en-klare uitleg animatie. Zelfs als de initiële kosten hoger zijn, zullen deze zich ruimschoots terug verdienen. Ook is het alleen met op maat gemaakte uitleg animatie mogelijk om de inhoud van de uitleg animatie te beheersen en aan te passen, en kan deze beter worden gericht op een specifieke doelgroep. Na een gefaalde campagne van een kant-en-klare uitleg animatie is het vaak alsnog nodig een uitleg animatie te laten maken, waardoor de kosten uiteindelijk alleen maar hoger uitvallen. Verspil dus geen tijd en geld, maar laat een uitleg animatie op maat maken!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan