Impact maken in de IT – animatie video voor Informatus

Baas krijgt geld van andere baas

Informatus zoekt IT-specialisten die écht impact willen maken. Om die gedreven werknemer te vinden besloot het bedrijf een animatie video in te zetten. Wat zijn de voordelen van werken bij Informatus? Hoe onderscheidt het zich van andere bedrijven. Dat zijn de vragen die de video moest gaan beantwoorden, en zo zijn we tot een eindresultaat gekomen:

Script en scenario

De slogan van Informatus is ‘Happier people, better results‘. De werknemer staat centraal. Dit was het uitgangspunt bij het ontwikkelen van de animatie. Informatus wilde IT-specialisten aanspreken door een andere manier van werken te laten zien dan die ze kennen. Denk aan veel vrijheid in het werk, een goed salaris, ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor innovatie en eigen inbreng. Deze punten hebben we vertaald naar een goedlopend verhaal; het script. Het script spreekt personen uit de doelgroep direct aan op een informele toon. Eerst wordt verteld over de vervelende werkomstandigheden die IT-ers herkennen, en daarna over de voordelen van werken bij Informatus.

Het scenario omschrijft wat we in de video gaan zien. We hebben ervoor gekozen om een personage te laten zien met wie de IT-specialist zich kan identificeren. We volgen hem terwijl hij zich in de verschillende situaties uit het script bevindt.

Storyboard als schets

Nadat we het script en scenario in samenwerking met Informatus op papier hadden gezet was het tijd om te beginnen aan het storyboard. Het storyboard als schets bestaat uit tekeningen die het verloop van de uiteindelijke video laten zien. Bij deze animatie video speelden de personages de hoofdrol. Op een eenvoudige manier hebben we weergegeven waar zij zich bevinden en wat ze doen.

Storyboard als illustraties

Toen het storyboard als schets afgerond was hebben we het storyboard afgebeeld met illustraties. Het doel van de illustraties is om aan te geven hoe de animatie video eruit komt te zien, welke stijl gebruikt wordt. Het uiterlijk van de personages, de objecten, de achtergronden en de effecten wordt bij deze stap bepaalt.

De stijl van de video is kleurrijk met karakteristieke personages die in uiterlijk van elkaar verschillen. We hebben hiervoor gekozen omdat hun identiteit, gezichtsuitdrukkingen en handelingen veel van het verhaal vertellen. Het idee was om de personages vooral herkenbaar te maken. Omdat het gaat om de IT-branche is de stijl informeel. De beelden zijn gedetailleerd, omdat ook de setting ertoe doet bij het begrijpen van de scenes.

Dit zijn enkele beelden van het storyboard, links als schets en rechts als illustratie.

storyboard informatus animotus

Voice-over

Nadat de loop van de video vaststond was het tijd om het script een stem te geven; de voice-over. Om deze met de stijl van de video overeen te laten komen hebben we gekozen voor een vlotte stem. De toon waarmee gesproken wordt is persoonlijk en direct. De emotie in de stem is ook belangrijk. Bepaalde zinnen klinken verontwaardigd, of juist verheugd of tevreden. Dit is om de boodschap te ondersteunen en deze voor de kijker goed begrijpbaar te maken.

Animeren

De laatste stap; de beelden tot leven brengen. De beelden zijn geanimeerd zoals beschreven in het scenario. Om de video dynamisch te maken volgen de beelden elkaar snel op en zijn de personages veel in beweging. Om het geheel compleet te maken zijn tot slot achtergrondmuziek, geluidseffecten en uiteraard de voice-over toegevoegd.

Animatie video voor Informatus

Bekijk hier de complete video:

Wil je weten wat een animatie video voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan