Animatie video bekender dan het product

Animatie video bekender dan het product

Als het doel van een animatievideo is om een product, dienst of bedrijf te promoten, dan is het belangrijker dat het onderwerp van de animatievideo is wat mensen onthouden. In reclame’s komt het helaas vaak voor dat een (element van) de reclame bekender wordt dan het product zelf. Iedereen weet zich ‘goeiemoggel’ nog wel te herinneren, en veel mensen kennen ook Willem de Vriep Vistransploft nog wel. Veel mensen hebben echter geen idee wat een dongel is, of dat het een reclame was van KPN.

Stel het product centraal

De fout die het KPN-filmpje maakte, was dat het eigenlijke product alleen maar op de achtergrond speelde, met slechts heel weinig tijd in beeld aan het eind van het filmpje. De kijkers aandacht ging dus naar de acteurs en de humor, niet naar de daadwerkelijke boodschap. Voorkom dit door het product vanaf het eerste moment centraal te stellen. Door het product centraal te stellen, in plaats van humor, is dat wat de kijker zich herrinnerd. Humor kan nog steeds een plek hebben in de explanimation, maar het moet niet het belangrijkste deel zijn.

Slogans in de explanimation

Een sterke slogan rond het product helpt mensen het product te onthouden. Dit is waar het ‘Nope, Chuck Testa’ filmpje de fout in ging. De slogan hier was “Nope, Chuck Testa” . Dit werd gezegd terwijl een opgezet dier werd laten zien met de vraag of de kijker dacht dat het een levend dier was. Het antwoord was dan ‘nope, chuck testa’ om aan te geven dat het eigenlijk een door Chuck Testa opgezet dier was. De slogan was kort en krachtig, maar zonder de context is het niet direct te binden aan het product. Dit is dus niet de manier om mensen het product te laten onthouden.

Een viral video kan een product of bedrijf een enorme boost geven, en met de stappen hierboven, is de kans op een succesvolle conversie een stuk groter. Meer informatie over waarom een animatie video bekender dan het product kan worden? Neem contact op met Animotus.

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan