Gedetailleerde productpresentatie in een 3D animatievideo

Scene 3D animatie GLF Series

Engineering your succes. Vanuit deze filosofie ontwikkelt Parker diverse technologieën en producten op het gebied van filtratie. Voor de lancering van de nieuwe GLF productserie maakten wij een gedetailleerde productpresentatie in de vorm van een 3D animatie. Lees hieronder hoe de video tot stand is gekomen en bekijk het eindresultaat.

Opzet van de video

Omdat het doel van de video is om de volledige aandacht te vestigen op het het product, de specificaties en de werking van het product, is ervoor gekozen om geen voice-over aan de video toe te voegen. Vanuit de aangeleverde informatie en de briefing is de opzet van de video uitgeschreven.

De video start met een overzicht van de complete productserie: de verschillende maten 1 tot en met 5 met alle mogelijke componenten. Vervolgens wordt er ingezoomd op size 2. Deze zal ronddraaien waardoor het product vanuit alle kanten te zien is. Vervolgens zal het product uit elkaar worden getoond zodat alle losse onderdelen te zien zijn. De werking van de GLF serie wordt in beeld gebracht door middel van een zijaanzicht.

Productspecificaties als tekst

Om de beelden te ondersteunen worden de specificaties per onderdeel in beeld gebracht als geschreven tekst. Hierbij is gekozen om de tekst zo beknopt mogelijk te houden en weer te geven als bullet points. Op deze manier ondersteunt de tekst het beeld, maar leidt het verder niet af van het beeld.

Visualisatie

Aan de hand van aangeleverde illustraties van het product en foto’s van verschillende onderdelen, zijn de 3D beelden zo gedetailleerd mogelijk ontwikkeld. Om de kijker de ervaring te geven het product van alle kanten te kunnen bekijken is er veel gewerkt met verschillende perspectieven. Het product is daarom vanuit alle mogelijke hoeken gevisualiseerd. Ook is er gekozen voor een neutrale achtergrond en zijn de kleuren van de huisstijl gebruikt. Zo is de aandacht vrijwel volledig gericht op het product. Bekijk hieronder hoe vanuit een 2D illustratie een 3D visualisatie is ontwikkeld.

Parker GLF filter illustratie  3D visualisatie Parker GLF

Animeren

Tot slot zijn alle beelden samengevoegd en bewegend gemaakt. Zo worden de losse elementen draaiend weergegeven en bewegen ze uit elkaar. Bekijk hieronder hoe de losse elementen uit elkaar bewegen.

Ook is de tekst toegevoegd. Om de video helemaal af te maken is er achtergrondmuziek toegevoegd. Er is gekozen voor moderne muziek omdat het om een modern en innovatief product gaat. Alle samengevoegde elementen vormen een indrukwekkende gedetailleerde productpresentatie.

Bekijk hieronder het eindresultaat:

 

 

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan