De thema’s van een animatievideo

animotus_kantoor_1

Er bestaan veel verschillende soorten animatie video’s. De voice-over, het tempo, de achtergrondmuziek en meer bepalen allemaal de ‘look and feel’ van de video. Maar misschien nog wel het belangrijkste is het uiterlijk van de illustraties; hoe zien de iconen, personages, voorwerpen, vormen en kleuren eruit? Dit noemen wij het thema. Het thema moet passen bij je bedrijf, de doelgroep en de boodschap die je wil overbrengen.

Om je een indruk te geven van de mogelijkheden hebben we een aantal verschillende soorten thema’s op een rij gezet. Deze categorieën zijn slechts een voorbeeld; de meeste thema’s kun je op meerder manieren indelen. Een animatie video kan bijvoorbeeld zakelijk zijn maar ook realistisch.

Een speels thema

Een speels thema geeft de video een losse en soms grappige uitstraling. Omdat er weinig beperkingen zijn qua thema zijn de mogelijkheden bij het animeren ook erg groot. De gekste dingen kunnen gerealiseerd worden.

Dit zijn enkele voorbeelden van speelse thema’s:

 

Een zakelijk thema

Een zakelijk thema ziet en strak en serieus uit. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een beperkt aantal kleuren. Iconen maken het uitleggen van bedrijfskundige onderwerpen makkelijker.

Dit zijn enkele voorbeelden van zakelijke thema’s:

 

Een realistisch thema

Deze categorie heeft – naast de omgeving – vooral betrekking op de personages in de animatie. Zij zien er gewoon uit en representeren echte mensen. Het aantal gezichtsuitdrukkingen en de precisie hiervan is relatief groot, waardoor veel emoties kunnen worden laten zien.

Dit zijn enkele voorbeelden van realistische thema’s:

 

Een minimalistisch thema

Een minimalistische animatievideo blinkt uit in zijn eenvoud. Door het aantal kleuren, vormen en details minimaal te houden komt de kern van de boodschap goed naar voren. Het laat je ook nadenken over de inhoud van de video; wat moet ik laten zien om de essentie duidelijk te maken en wat kan ik weglaten?

Dit zijn enkele voorbeelden van minimalistische thema’s:

Houd er rekening mee dat deze voorbeelden slechts een kleine selectie zijn. We zorgen er altijd voor de het thema naar jouw wens is en past bij je bedrijf, boodschap en doelgroep.

Zie je je animatie video al helemaal voor je? Of ben je op zoek naar meer informatie? In beide gevallen helpen we je graag verder.

 

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan