Hoe kies je de juiste slagzin voor een animatie video?

Apple slogan

Als een animatie video gebruikt wordt voor reclame- of promotiedoeleinden, is het belangrijk om het product of het merk door de kijker te laten onthouden. Een slagzin kan daar enorm bij helpen. Wie weet immers niet wat het meest veelzijdige stukje vlees is, en dat de belastingdienst het ook allemaal niet leuker kan maken, maar wel makkelijker. Om de animatie video en het product of de dienst die gepromoot wordt in de kijker zijn geheugen te griften, is een krachtige slagzin dus onmisbaar. Maar wat is een goede slagzin? In dit artikel helpen we je op weg!

Lengte van de slagzin

Een paar van de bekendste slagzinnen uit recente reclames zijn bijvoorbeeld: “I’m loving it”, “Just do it”, “Dat zeg ik!”, “Ik zeg: Doen”, “Innovation and You”, “Drive your Way” en “Even Apeldoorn Bellen”. Al deze slagzinnen hebben een overeenkomst: ze bestaan allemaal uit drie woorden.

Als een slagzin voor de animatie video te lang is, is deze moeilijk te onthouden en moeilijk uit te spreken. De ideale slagzin wordt zo populair dat mensen deze in het dagelijks leven gaan gebruiken, en dat is nou eenmaal makkelijker als het maar twee of drie woorden zijn. Als mensen de uitspraak gaan gebruiken in het echte leven, leidt dit tot meer herkenning en meer bekendheid voor de animatie video en het product.

Betrekking op de animatie video

Een slagzin of slogan moet passen bij de animatie video, het merk en het product in de animatie video. Dit betekent dus dat de slagzin in zekere zin voorspelbaar moet zijn, want het moet duidelijk zijn hoe de animatie video in verband staat met de slagzin. McDonalds gebruikt de slagzin “I’m loving it” omdat mensen van het eten houden, terwijl “Even Apeldoorn Bellen” een speling is op de locatie van Achmea, waarbij wordt geïmpliceert dat mensen die hulp nodig hebben “even Apeldoorn bellen”. “Drive your way” geeft aan dat het rijden in een Hyundai vrijheid met zich meebrengt, iets wat een positieve reactie oproept bij de kijker. Zorg er dus voor dat de slagzin van een animatie video ook een verband heeft met de animatie video en het onderwerp, en probeer een positief gevoel op te roepen.

Er is natuurlijk nog wel meer te zeggen over een slagzin voor een animatie video, en als de animatie video slechts onderdeel is van een grotere reclamecampagne wordt het allemaal nog ingewikkelder. Voor meer informatie heeft Animotus deskundigen tot uw beschikking!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan