Animatie video over BOR Revisie

Animatie video over BOR Revisie

BOR Revisie is een systeem voor gemeentes om de steeds veranderende omgeving in kaart te brengen, en deze informatie up-to-date te houden. Het is ontwikkeld door CycloMedia en combineert luchtfoto’s en panoramafoto’s (Cyclorama) voor een compleet beeld. Om uit te leggen wat de voordelen zijn, ontwikkelden wij een animatie video over BOR Revisie.

Script en scenario

Als eerste begonnen we met het schrijven van het script, dat wat uiteindelijk verteld gaat worden door de voice-over. We hebben besloten de snelle verandering van het straatbeeld van een gemeente te benadrukken, om vervolgens de oplossing, BOR Revisie, uitgebreid uit te leggen. CycloMedia heeft ons duidelijk gemaakt dat de overheid de voornaamste doelgroep is. Daar hebben we dan ook rekening mee gehouden tijdens de rest van het proces.

Het scenario geeft aan wat er in de video te zien zal zijn. We hebben er bewust voor gekozen om de beelden letterlijk te laten aansluiten bij het script. In plaats van gebruik te maken van veel iconen en metaforen, zien we een woonomgeving, panoramafoto’s en BOR Revisie auto.

Storyboard als schets

Na het script en het scenario geschreven te hebben konden we beginnen met schetsen. De schetsen zijn een eenvoudige weergave van het scenario. De belangrijkste karakters, objecten, iconen of omgevingen worden in beeld gebracht.

Storyboard als illustraties

Nadat het script was omgezet in schetsen gingen we aan de slag met de illustraties. Eerst kozen we in samenwerking met CycloMedia een stijl, of thema. Vervolgens gingen we de illustraties uitwerken. Omdat er een echte situatie wordt afgebeeld hebben we gebruikt gemaakt van realistische kleuren. Ook karakters, objecten en de omgeving hebben een grotendeels natuurgetrouw uiterlijk.

Dit zijn enkele beelden van het storyboard, met links de schetsen en rechts de illustraties:

BOR Revisie storyboard Cyclomedia

Voice-over

De gekozen voice-over is een mannenstem die duidelijk spreekt en op een heldere manier uitlegt wat BOR Revisie. Toch klinkt de stem niet saai.

Animeren

Nadat de illustraties waren gemaakt en er een goede voice-over was gekozen, was het tijd om te animeren. Zonder beweging is het immers geen animatie. Bij het animeren kwamen de objecten in de video tot leven. Daarnaast hebben we passende achtergrondmuziek gekozen, en om het af te maken geluidseffecten toegevoegd. Nu is de animatie video te bewonderen op de website van CycloMedia.

Animatie video over BOR Revisie

Bekijk hier de complete video:

Wil je weten wat een animatie video voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan