Animatie video in Marketing

Marketing 2.0

Geen enkel bedrijf kan succesvol zijn zonder klantenkring. Er zijn heel veel boeken en websites volgeschreven over het verwerven en behouden van klanten en er is nog veel meer te zeggen en schrijven. Een van de manieren om klanten te werven en behouden is marketing. Hier zullen we kort de rol van animatie video in marketing bespreken. 

Een animatie video trekt klanten

Om een product of dienst winstgevend te maken, moeten er klanten worden geworven. Een animatie video kan hierbij helpen door een klant zich te laten realiseren dat een product absoluut onmisbaar is. Ook kan een animatie video gebruikt worden om een nieuw product of concept begrijpelijk te maken voor de ‘gewone man’(m/v), of om te laten zien hoe ongelofelijk simpel een product of bestelproces is.

Een animatie video enthousiasmeert

In een animatie video worden ongeveer 20 woorden uitgesproken in 8 seconden. Dat betekent dat een vrij lange tekst in een vrij koste animatie video kan worden overgebracht. Daardoor kan meer informatie worden overgebracht voordat het publiek de aandacht verliest, en maakt het makkelijker iemand te enthousiasmeren. Het is ten slotte prettiger en vermakelijker om naar een mooie animatie video te kijken met een enthousiaste voice-over en fijne muziek, dan om een stuk tekst te moeten lezen met een tekening of foto erbij.

Een animatie video geeft identiteit

Animatievideo’s als medium hebben ongekende veelzijdigheid. Het is mogelijk om een animatievideo te maken in de stijl van een kinderfilm, met een animé-geïnspireerde Japanse ‘look’ of een heel ‘cleane’ zakelijke sfeer. Hierdoor krijgt de animatievideo een duidelijke stijl en identiteit, wat invloed heeft op het product. Deze duidelijke stijl draagt ook bij aan de herkenbaarheid en is essentieel voor succes.

Animatie video’s geven ongekende mogelijkheden om nieuwe klanten te trekken. Als dit goed gedaan wordt, bijvoorbeeld door animotus, kan een animatievideo een product of bedrijf lanceren en in de spotlight zetten. Een modern bedrijf zonder explanimation kan echt niet meer!

Rate this post

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan